Vi ste ovdje

Intesa Sanpaolo osvojila nagradu za „Najbolju banku u Italiji“

London, 6. srpanj 2012. – Na svečanosti koja se održala u Londonu Euromoney je Grupi Intesa Sanpaolo dodijelio nagradu „Najbolja banka u Italiji“.
Povratak na početnu stranicu Ispis stranice Slanje linka prijatelju Povratak na prethodnu stranicu Ova se nagrada odnosi na razdoblje od travnja 2011. do ožujka 2012. godine i temelji se na čitavom nizu kriterija, uključujući dobit od poslovanja, dobit prije oporezivanja, neto prihod, prinos na kapital, dobit po dionici, ukupnu imovinu, ukupne depozite i kredite, tržišni udio u kreditima i depozitima, Tier 1 te omjer troškova i prihoda.

Ljestvicu svake godine sastavlja Euromoney, vodeća publikacija u sektoru financijskih tržišta i međunarodnog bankarstva, koja nagrade dodjeljuje na temelju kvantitativnih i kvalitativnih analiza usluga i rezultata, kao i anketa među institucionalnim trgovcima u sektoru.

Intesa Sanpaolo dobitnica je nagrade „Najbolja banka u Italiji“ drugu godinu zaredom.

Intesa Sanpaolo vodeća je bankarska grupa u Italiji, s 10,8 milijuna klijenata i 5.600 poslovnica. Ova je Grupa talijanski lider u financijskim aktivnostima za građanstvo i poslovne subjekte. Spada i među vodeće bankarske grupe u brojnim zemljama srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, gdje poslužuje 8,3 milijuna klijenata kroz mrežu od oko 1.600 poslovnica.

Enrico Cucchiani, generalni direktor i predsjednik Uprave Intese Sanpaolo komentirao je: „Ovo je vrlo važno postignuće i istinski dokaz profesionalnosti naših menadžera: zahvaljujući njima, Intesa Sanpaolo je banka s najvišom razinom kapitalizacije u Europi, čvrstom bilancom, te visokom profitabilnošću i likvidnošću. Još važnije od toga jest priznanje naših klijenata, a budući da ova nagrada daje povratnu informaciju u stvarnom vremenu, dobar je pokazatelj naše uspješnosti."