Vi ste ovdje

Intesa Sanpaolo: s radom počelo predstavništvo u Washingtonu

Milano, 11. studenog 2015. – Nakon što je utvrđena rastuća podrška Grupe poduzećima koja posluju ili žele poslovati na međunarodnim tržištima, Intesa Sanpaolo nastavlja s projektom za razvoj i jačanje svoje međunarodne mreže te otvara predstavnički ured u Washingtonu.

Novi ured, osim upravljanja odnosima s američkim vladinim agencijama i nadnacionalnim organizacijama koje djeluju na financijskim tržištima, bit će izravno odgovoran za odnose s multilateralnim agencijama koje se nalaze na lokalnim područjima, poput Svjetske banke u sklopu njezinih raznovrsnih aktivnosti i Međuameričke razvojne banke.

Voditelj je novog ureda Luigi Ruggerone, ekonomist za tržišta u razvoju u uredu za istraživanje Comit Research Office od 1996., nakon toga voditelj ureda Grupe za rizik države i međunarodne banke u poduzeću Intesa Sanpaolo do 2013., a od tada zaposlen u Međunarodnom monetarnom fondu gdje se dvije godine bavio problemima globalne financijske stabilnosti te je pomogao u stvaranju prvog poglavlja Izvještaja o globalnoj financijskoj stabilnosti (Global Financial Stability Report), jednoj od glavnih MMF-ovih publikacija koje izlaze dva puta godišnje.

Zahvaljujući uredu u Washingtonu Intesa Sanpaolo aktivno će raditi na promoviranju i pružanju podrške sudjelovanju klijenata u infrastrukturi i razvojnim projektima koje provode agencije na rastućim tržištima. Na taj će se način predstaviti poduzećima kao globalni partner za strategije internacionalizacije.

Zbog toga će novi predstavnički ured u uskoj sinergiji surađivati s međunarodnim mrežama Grupe i njezinim ograncima u Italiji na sufinanciranju bitnih projekata i pružanju pažljivo odabranih rješenja za financiranje, financije izvoza, strukturirane financije izvoza, međunarodna jamstva te smanjivanje kamatne stope i valutnog rizika.

Dodatno, suradnja s Bancom IMI, investicijskom bankom Grupe Intesa Sanpaolo omogućuje inovativna i stručna rješenja na područjima strukturiranog financiranja, financiranja projekata i infrastrukture, investicijskog bankarstva i tržišta kapitala.

U uredu u Washingtonu, koji je dio Glavnog ureda međunarodnih mreža i globalnih industrija Sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo (International Network & Global Industries Head Office of the Corporate and Investment Banking Division), podupiru nadzor u Sjedinjenim Državama podružnicom New York Hub koja je odgovorna za aktivnosti na području obiju Amerika.


Međunarodno poslovanje Grupe Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo posluje u više od 40 zemalja. Zahvaljujući mreži podružnica, predstavništava i banaka specijaliziranih za korporativno bankarstvo, Grupa posluje u 28 zemalja, u kojima podupire lokalne i prekogranične aktivnosti za korporativne klijente i poduzeća. Nadalje, zahvaljujući podružnim bankama koje odgovaraju Sektoru za međunarodne supsidijarne banke, strateški obuhvaća područja u još 12 zemalja u srednjoj i istočnoj Europi, na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, pružajući usluge poslovnog bankarstva i bankarstva za građanstvo te usluge korporativnog bankarstva.


Podaci za medije:

INTESA SANPAOLO
Odnosi s javnošću: Korporativno i investicijsko bankarstvo i međunarodni mediji
Telefon: +39 0287963851 – +39 02 87963805
stampa@intesasanpaolo.com