Vi ste ovdje

Intesa Sanpaolo uključuje se u “Dow Jones indeks održivosti”

Milano, 14. rujna 2010.- Priznanje na europskoj i svjetskoj razini za izrazitu predanost Grupe društvenoj i ekološkoj odgovornosti.

Intesa Sanpaolo Grupa je i službeno jedna od 342 globalne tvrtke koje su izrazito predane društvenoj i ekološkoj održivosti, kako je potvrđeno dodavanjem njenih dionica “Dow Jones svjetskom indeksu održivosti” te “Dow Jones indeksu održivosti za Europu” – dva financijska indeksa kojima upravlja Dow Jones i SAM (švicarski investicijski butik specijaliziran za održivo investiranje), za otprilike 8 milijardi dolara.

Svake godine SAM poziva otprilike 2.500 svjetskih najvećih tvrtki, koje pokrivaju preko 57 sektora, da odgovore na dubinski upitnik o financijskom, ekološkom i socijalnom području svojeg poslovanja.

Za bankarski sektor, područja uključuju, između ostalog, korporativno upravljanje, anti-korupcijsku politiku, odnose s klijentima, upravljanje rizikom i angažmanom dioničara; ekološko područje fokusira se na proizvode i usluge za zaštitu okoliša, procjenu ekološkog i socijalnog rizika u kreditiranju, emisiju CO2 i ekološko izvješćivanje; a u konačnici socijalno područje pokriva inicijativu promidžbe financijskog uključivanja, razvoj zaposlenika, zdravstvo i socijalnu skrb te filantropiju.

U svim područjima ankete, Intesa Sanpaolo postigla je ocjene koje su prelazile prosjek, još jednom potvrđujući ozbiljnost Grupe te vidljive rezultate svojeg djelovanja.

Izvor: http://www.group.intesasanpaolo.com/scriptIsir0/si09/eng_index.jsp