Vi ste ovdje

Odlični rezultati Intese Sanpaolo na stress-testu

Komentirajući upravo objavljene rezultate stress-testa, koji provodi Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA), Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo, je rekao: "Kapitalno smo najjači među najvećim europskim bankama i premašujemo regulatorne uvjete, čak i u najnepovoljnijem scenariju".

Naime, Intesa Sanpaolo je  također najbolja prema niskoj financijskoj poluzi s viškom likvidnosti koji već danas premašuje zahtjeve za 2018. godinu. Prema zahtjevima stress-testa, kod Intese Sanpaolo omjer adekvatnosti kapitala (Tier 1) iznosi 12,8 posto u osnovnom scenariju i 10,2 posto u  nepovoljnom scenariju.

G. Messina  dalje kaže da snaga bilance Intese Sanpaolo leži u povjerenju njezinih klijenata te domaćoj štednji u Italiji, što je stup talijanske ekonomije i kako je Italija snažna država te da se ponovo vraća. Intesa Sanpaolo želi biti predvodnik rasta realne ekonomije: u prvoj polovici ove godine Intesa je podržala dugoročne i srednjoročne investicije u vrijednosti od 24 milijarde eura, rekao je Messina.

Više na: http://bit.ly/2aIyq9K