Održan PBZ OPEN golf turnir

Zagreb, 5. srpnja 2010. PBZ Trophy je najveće golfersko amatersko natjecanje u regiji i sastoji se od osam pojedinačnih turnira. Središnji turnir ovog natjecanja, pod nazivom PBZ Open, održan je u subotu, 3. srpnja 2010. na oba golf igrališta (natjecateljsko i gradsko) Golf & Country Cluba Zagreb.

Osim natjecanja u bruto kategorijama za dame, juniore i gospodu, turnir je raspisan i u neto kategorijama po HCP skupinama A, B i C s ciljem popularizacije golfa kao rekreativnog sporta. Pobjednik turnira PBZ Open 2010. u kategoriji gospoda je Luka Karaula, u kategoriji juniora pobjednik je Marko Grgičević, u kategoriji dama Ena Smajić te u kategoriji seniora pobjednik je Tomislav Galović. Program svečane dodjele nagrada vodila je Barbara Kolar, a nagrade je uručio Draženko Kopljar, predsjednik HPGA i član Uprave PBZ-a. PBZ Open potvrdio se kao jedno od najatraktivnijih golf natjecanja u Hrvatskoj, te je i ove godine okupio veliki broj golfera i prijatelja ovog sporta. Uz golf turnir, tradicionalno se organizira i golf demonstracija i mini škola gdje se svi zainteresirani mogu upoznati s osnovama igre i pravilima ponašanja na terenu za golf. Ove je godine, zajedno s PBZ Openom, održano i kvalifikacijsko natjecanje za "Intesa Sanpaolo International Golf Tour 2010." – ekipno natjecanje četveročlanih timova u kojima sudjeluju klijenti i djelatnici PBZ-a.

Pobjednički tim (Tomislav Galović, Gabrijela Gega Balun, Zdenko Vidaković i Maja Vidaković) će sudjelovat na finalnom natjecanju "Intesa Sanpaolo International Golf Tour 2010" sredinom rujna u Italiji. Hrvatska profesionalna golf asocijacija je 2004. godine utemeljila sustav amaterskog natjecanja PGA Trophy pod generalnim pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb i ovo je natjecanje ubrzo postalo najveće i najmasovnije hrvatsko golf natjecanje. Sustav natjecanja je organiziran kroz niz jednodnevnih turnira. Rezultat na svakom turniru se računa za ukupan poredak PBZ Trophy natjecanja, a na završno natjecanje u Portugalu u sklopu golf festivala PGA of Europe, putovat će pobjednik PBZ Trophy-ja. Povodom održavanja šestog PBZ Open golf turnira Draženko Kopljar, predsjednik Hrvatske PGA je izjavio: "Golf se u Hrvatskoj razvijao s puno strpljenja i danas sa sigurnošću možemo reći kako u Hrvatskoj postoje brojni poklonici i ljubitelji ovog sporta. Posebno želim istaknuti naš dugogodišnji intenzivni program rada s juniorima koji u zadnje vrijeme ostvaruju sve bolje rezulate i na međunarodnim natjecanjima. Već šest godina kontinuirano sudjelujemo u organizaciji PBZ Trophy golf turnira i ovo je natjecanje, zbog svog obima i odaziva igrača, još jedna velika potvrda popularizacije golfa u Hrvatskoj.“