Vi ste ovdje

PBZ Grupa donirala 402.025,00 kuna Općoj županijskoj bolnici Požega

Zagreb/Pakrac, 14. ožujka 2016. – Danas su Općoj županijskog bolnici Požega, u prostorima Gradske bolnice Pakrac, predstavnici PBZ Grupe uručili donaciju od 402.025,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja suvremenog UZV color doppler uređaja za Odjel pedijatrije na pakračkoj lokaciji te fototerapijskih lampi za Službu za dječje bolesti na požeškoj lokaciji OŽB Požega. Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja te "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do početka ožujka ove godine prikupila 6.701.993,85 kuna, namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj.

Opća županijska bolnica Požega uključena je u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja. Donacija ovoj bolnici je 25. donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, te 20. donacija upućena nekoj od bolnica, koje su uključene u projekt "Praćenje djece s neurorizicima". 

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: dr.sc. Ružica Palić Kramarić, pomoćnica ministra zdravlja; Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan; Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica; prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj OŽB Požega; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; te brojni drugi. 

"Požeška bolnica aktivno je uključena u projekt “Praćenje djece s neurorizicima“ na obje svoje lokacije i u Požegi i u Pakracu. Uz znanje i trud liječnika i medicinskih sestara, za kvalitetno provođenje projekta posebno je važna medicinska oprema. Bolnica je osigurala stručan i educiran kadar, a ovom donacijom UZV uređaja i fototerapijskih lampi Privredna banka Zagreb je osigurala vrhunsku medicinsku opremu neophodnu za dijagnostiku i praćenje djece s neurorizicima. U požeškoj bolnici napravi se preko 2000 UZV pregleda djece godišnje, sva novorođena djeca redovito prolaze scrining UZV glave i kukova, a PBZ i Ministarstvo zdravlja danas su ovom donacijom omogućili da ovdje u Pakracu, gradu heroju Domovinskog rata i simbolu ratnih stradanja, ultrazvučna dijagnostika kod djece bude na razini suvremene europske medicine. U ime liječnika i medicinskih sestara koji će raditi s tim uređajima, a posebno u ime naših malih pacijenata, na čiju smo bol posebno osjetljivi, od srca zahvaljujem Ministarstvu zdravlja na potpori ovom projektu, a posebno PBZ Grupi koja je donacijom ovih značajnih sredstava pomogao najpotrebitijima", istaknuo je prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Požega. 

"Drago mi je da smo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomogli i Općoj županijskoj bolnici Požega. Nadamo se da će novi, suvremeni UZV color doppler uređaj te fototerapijske lampe omogućiti kvalitetnije liječenje i zdravstvenu skrb najmlađih pacijenata Požeško-slavonske županije. Donacija požeškoj bolnici jedna je od najvećih donacija u sklopu našeg humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan". Ovo je 20. donacija nekoj od bolnica, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima", te ukupno 25. donacija u sklopu ovog našeg humanitarnog projekta. Ove brojne donacije kao i drugi naši istaknuti projekti društveno odgovornog poslovanja, potvrđuju da Privredna banka Zagreb, kao i cijela PBZ Grupa, nisu tek jednokratan donator, već aktivan i dugoročan partner projekata važnih za razvoj naše zajednice. Zahvaljujem djelatnicima Službe za dječje bolesti i Odjela za pedijatriju kao i cijeloj bolnici, koji svakodnevno svojim radom, znanjem i trudom čine sve kako bi najmlađima pružili što bolje liječenje i zdravstvenu skrb. Zahvaljujem i Ministarstvu zdravlja, s kojim na ovom projektu surađujemo još od 2008. godine te smo ostvarili vrlo uspješnu suradnju, a rezultat koje je i ova najnovija donacija požeškoj bolnici", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda. 

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ Grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt budući da prikupljena i donirana financijska sredstva omogućuju brže postizanje krajnjeg cilja projekta „Praćenje djece s neurorizicima", tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.