PBZ prodala udjel u ISP BiH

Zagreb - 29. listopada 2008. – Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ d.d.) je dana 28. listopada 2008. prodala 70.382 (18,95%) dionica Intesa Sanpaolo banke d.d. Bosna i Hercegovina (prije: UPI banka d.d. Sarajevo), kupcu Intesa Sanpaolo Holding International S.A.

Prodaja je realizirana unutar Intesa Sanpaolo Grupe temeljem Odluke nadležnih tijela u cilju daljnje konsolidacije i pojednostavljenja modela upravljanja. Na taj način PBZ d.d. je izašla iz vlasničke strukture Intesa Sanpaolo banke d.d. Bosna i Hercegovina, čime je dovršena uloga PBZ-a u projektu akvizicije i uspostavi nove članice Grupe Intesa Sanpaolo na području Bosne i Hercegovine. Prodaja 70.382 redovnih dionica Intesa Sanpaolo banke d.d. BiH, realizirana je po prodajnoj cijeni od 480,00 KM po dionici ili ukupno 33.783.360,00 KM, transakcijom na Sarajevskoj burzi (SASE). Intesa Sanpaolo većinski je vlasnik PBZ d.d., druge najveće banke u Hrvatskoj i prije provedbe ove transakcije imala je 235.993 dionica Intesa Sanpaolo banke d.d. BiH, odnosno 63,53% udjela u vlasništvu.

PBZ d.d. je prije prodaje bio vlasnik 70.382 dionica odnosno imao je 18,95% udjela u Intesa Sanpaolo banci d.d. BiH. Nakon provedene transakcije, Intesa Sanpaolo Holding International S.A. je imatelj 82,5% dionica Intesa Sanpaolo banke d.d. BiH.