Vi ste ovdje

PBZ prvi na tržište uvodi Visa Inspire Wave2Pay sticker karticu

Zagreb, 16. svibnja 2014. - Privredna banka Zagreb (PBZ) prva je banka u Hrvatskoj i šire u regiji koja je svojim klijentima ponudila Visa Inspire Wave2Pay sticker karticu, novi, brži i jednostavniji način beskontaktnog plaćanja. Visa Inspire Wave2Pay sticker kartica je nadogradnja postojeće Visa Inspire debitne kartice tekućeg računa građana, smanjenog je formata u obliku naljepnice koja se lako može zalijepiti na mobilni telefon koji je stalno uz nas, a služi za brže i jednostavnije plaćanje roba i usluga u zemlji i inozemstvu.

Visa Inspire Wave2Pay sticker kartice idealna je upravo za brza beskontaktna plaćanja na prodajnim mjestima i predstavlja najpraktičniji način plaćanja svakodnevnih kupnji, posebice z a kupnju robe i usluga manjih vrijednosti. Omogućuje beskontaktno plaćanje do 100 kuna bez unosa PIN-a, a izno si iznad 100 kuna autoriziraju se PIN-om. Sticker karticu je dovoljno prisloniti čitaču/POS uređaju i u svega nekoliko sekundi kupnja je obavljena. Dnevno se ovom karticom može izvršiti 10 transakcija u ukupnom iznosu do 5.000 kuna.

Na raspolaganju će biti i mobilna aplikacija PBZ Wave2Pay koja će omogućiti uvid u izvršene transakcije te aktivaciju i deaktivaciju sticker kartice i stanje tekućeg računa, a preuzima se besplatno putem App Store-a i aplikacije drugih operativnih sustava (Android, Windows).

“Naši klijenti zaslužuju najsuvremenija bankarska rješenja i naš je posao to im omogućiti. Prvi smo u zemlji lansirali internetsko bankarstvo, također, bili smo daleko prva banka u Hrvatskoj i u regiji kada smo još prije 10 godina uveli mobilno plaćanje mPay. Bili smo tada u tome prebrzi iako je više od 150.000 klijenata prihvatilo tu uslugu, ali mi nismo bili zadovoljni jer smo plaćanjima pokrili samo teritorij RH. Cilj nam je klijentima ponuditi vrhunski i najsuvremeniji servis koji će moći koristiti u cijelom svijetu i koji će biti u samom tehnološkom vrhu ponajboljih svjetskih banaka. Mi im to želimo ponuditi uz povoljnu cijenu i u pravo je takav servis Wave2Pay. Naravno, tu nećemo stati jer su još neke nove inačice beskontaktnog plaćanja upravo pred lansiranjem. U PBZ-u već danas preko 90% trasakcija obavljamo elektronskim putem i time oslobađamo više prostora i vremena za pružanje što kvalitetnije usluge klijentima u poslovnici kada se rad i o složenijim proizvodima”, istaknuo je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a povodom lansiranja Visa Inspire Wave2Pay sticker kartice.

Prodajna mjesta na kojima je moguće platiti sticker karticom označena su simboli ma za prihvat beskontaktnog plaćanja.

Wave2PayWave2Pay