Vi ste ovdje

PBZ prvi na tržištu uveo internetsko bankarstvo s responzivnim dizajnom

Zagreb, 7. travnja 2014. – Privredna banka Zagreb prva je banka u Hrvatskoj koja je svojim klijentima-fizičkim osobama, omogućila korištenje internetskog bankarstva na uređajima različitih  veličina zaslona i rezolucija uz optimalan prikaz aplikacije koristeći inovativan responzivan dizajn. „PBZ kontinuirano unapređuje svoje usluge i uvažava potrebe klijenata te je i razvoj nove generacije internetskog bankarstva s responzivnim dizajnom potaknut novim navikama širokog kruga korisnika koji osim na stolnim računalima internetsko bankarstvo koriste i na tabletima i pametnim telefonima“, rekao je Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a za Grupu poslova IT i operacija.

Nova generacija internetskog bankarstva PBZ365 @ NET osim promjena u dizajnu i ergonomiji aplikacije donosi i nekoliko novih funkcionalnosti kao što su: mogućnost personalizac je aplikacije, interaktivna komunikacija, mogućnost dogovaranja sastanka s osobnim bankarom ako je isti dodijeljen klijenttu, ugovaranje e-Perspektiva štednje namijenjene isključivo korisnicima internetskog bankarstva s premijom na obračunatu kamatu uz obvezne mjesečne uplate putem trajnog naloga te ugovaranje  osiguranja  otplate  kredita  (CPI)  uz realizaciju brze pozajmice.

Privredna banka Zagreb je internetsko bankarstvo PBZ365 @ NET uvela u svoje po slovanje još 2000. godine i od tada kontinuirano implementira nova tehnološka rješenja i razvija funkcionalnosti elektroničkog bankarstva te
bilježi stalan rast korisnika. Uz razvoj novih funkcionalnosti vrlo odgovorno brine i o sigurnosti internetskog bankarstva koje je zahvaljujući dvofaktorskoj autentifikaciji, najsigurniji oblik elektroničkog bankarstva za koji je
Privredna banka Zagreb dobila ISO 27001:2005 certifikat za sigurnost.

„Istovremeno s uvođenjem nove generacije internetskog bankarstva, bilježimo stalan rast broja korisnika internetskog bankarstva fizičkih i pravnih osoba te danas imamo preko 300.000 korisnika internetskog bankarstva. Na mjesečnoj bazi danas bilježimo više od milijun plaćanja putem internetskog bankarstva te internetsko i mobilno bankarstvo postaju daleko najznačajniji transakcijski kanal u spektru PBZ -a“, naglasio je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a za Grupu poslova sa stanovništvom.

U PBZ-u se više od 90 posto transakcija odvija elektroničkim putem, što je na r azini tehnološki najrazvijenijih banaka u međunarodnom okruženju.