PBZ rebranding i nova poslovnica

Zagreb, 10. travnja 2008. ─ Privredna banka Zagreb danas je svečano otvorila novu poslovnicu u Zagrebu, u Španskom naselju, na adresi Trg 101. brigade.

Novu poslovnicu u Zagrebu otvorili su Predsjednik Uprave PBZ-a gosp. Božo Prka i gosp. Mijo Jukić, direktor Podružnice Zagreb, na svečanosti koja je okupila poslovne klijente Banke i ugledne gospodarstvenike. Ovom je prilikom gosp. Prka također uručio novčane donacije, svaka u vrijednosti od 10.000 kn, Dječjem vrtiću "Sunčana" iz Zagreba te Župi „Blagovijesti navještenja Gospodinova“.

Privredna banka Zagreb u Gradu Zagrebu raspolaže poslovnom mrežom od 38 poslovnica i 8 ispostava. Cjeloviti financijski servis koji pruža nova poslovnica uključuje bankomat, dnevnonoćni trezor, usluge osobnog bankara, stambenu štedionicu, najpovoljnije stambene i auto kredite, devizne i kunske depozite uz atraktivne kamate, različite mogućnosti investicijskog ulaganja, poslovanje s malim i srednjim poduzetnicima, te najsuvremenije servise kao što su telefonsko, Internet, SMS, WAP i mPay bankarstvo.

Nova poslovnica u Španskom prva je poslovnica Privredne banke Zagreb sa novim vizualnim identitetom. U skladu sa strateškim re-brandingom, sve banke članice Grupe Intesa Sanpaolo, pa tako i PBZ, dobile su novi ujednačeni logo, s tom razlikom da PBZ zadržava crvenu boju kao svoju tradicionalnu dok će ostale članice uvesti zelenu boju u imena svojih banaka. Strateški re-branding ima za cilj jačanje prepoznatljivog identiteta u svih 12 zemalja srednje i istočne Europe i Sredozemlja gdje Intesa Sanpaolo djeluje putem svojih banaka kćeri. Novi logo predstavlja rimski akvadukt koji na simboličan način komunicira čvrstoću i tehnološki razvoj, a u širem smislu prosperitet i život. Na taj način akvadukt oslikava društvenu odgovornosti i korisnost Grupe prema čitavoj zajednici.