PBZ Sparki stednja

Zagreb, 1. veljače 2008. - PBZ: dječja štednja "Sparki" - štednja s okusom sladoleda! Privredna banka Zagreb u svoju ponudu uvodi poseban proizvod namijenjen djeci – dječju štednju PBZ Sparki. Riječ je o oročenoj štednji u kunama koja se ugovara i glasi na ime djeteta, a može ju ugovoriti roditelji ili zakonski skrbnik koji potom sami određuju dinamiku i iznose naknadnih uplata.

Povodom lansiranja dječje štednje PBZ Sparki, Privredna banka Zagreb je u suradnji s Ledom d.d. lansirala i poseban sladoled SPARKI kako bi se u komunikaciji na primjeren, ali i sasvim novi i za banku netipičan način približila djeci i zainteresirala ih za štednju od najranije dobi. PBZ je pripremila i nagradnu igru „Štedim kao zmaj.“ Nakon sakupljenih 10 naljepnica iz sladoleda Sparki i ugovorene dječje štednje, Privredna banka Zagreb do 31.12.2008. svakom djetetu poklanja Maestro karticu s likom Sparkija i na njoj 50kn s kojima dijete raspolaže odmah po primitku kartice.

Uz stimulirajuću promjenjivu kamatnu stopu, pogodnosti PBZ Sparki štednje su i mogućnost uplate trajnim nalogom ili drugim distribucijskim sredstvima te isplata kamate istekom roka oročenja. Početni iznos štednje je minimalno 200 kn dok visine kamatnih stopa ovise o iznosu depozita i roku oročenja (od 4,2 posto do 5,2 posto godišnje), a minimalni rok oročenja je 6 mjeseci. Za vrijeme trajanja oročenja naknadnim uplatama iznos oročenja može preći u viši kamatni razred.