Predložena nova Uprava PBZ-a

13. studenoga 2008. - Predložena nova Uprava Privredne banke Zagreb Na sjednici Nadzornog odbora Privredne banke Zagreb predloženi su kandidati za predsjednika i članove Uprave Banke kojima će, nakon dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke, biti povjeren novi trogodišnji mandat počevši od 8. veljače 2009.

Nova Uprava PBZ-a će kao i do sada biti sastavljena od sedam članova. Za predsjednika novog saziva Uprave predložen je mr. Božo Prka. Na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave zaduženog za upravljanje i kontrolu rizika predložen je Jonathan Locke, koji na ovu funkciju u PBZ dolazi s mjesta zamjenika predsjednika Uprave VUB banke u Slovačkoj, članici Grupe Intesa Sanpaolo. Za člana Uprave nadležnog za poslove sa stanovništvom predložen je Dinko Lucić, koji u PBZ također dolazi iz VUB Banke s mjesta člana Uprave. Od dosadašnjih članova Uprave PBZ-a, Ivan Gerovac predložen je za člana Uprave zaduženog za Grupu poslova s poduzećima, poslova riznice i investicijskog bankarstva, Mario Henjak za člana Uprave zaduženog za Grupu poslova s malim i srednjim poduzećima te Draženko Kopljar za člana Uprave zaduženog za Grupu poslova informatičke tehnologije i operacija. Za poslovna područja računovodstva, poreza, kontrolinga i općih poslova i nadalje je zadužen Gabriele Pace, kojemu mandat člana Uprave traje do 2010. Marcu Capelliniju i Tomislavu Lazariću dosadašnjim zamjenicima predsjednika i članovima Uprave, prestaje mandat u PBZ-u 7. veljače 2009. U skladu s načelom rotacije menadžmenta unutar Grupe Intesa Sanpaolo, T. Lazarić odlazi na mjesto zamjenika predsjednika Uprave VUB banke za sveukupno poslovno područje, a M. Capellini također odlazi na novu funkciju unutar Grupe u Upravu Pravex banke u Ukrajini.