Prvi diplomanti PBZ Poslovne škole

Zagreb, 18. veljače 2010. Privredna banka Zagreb pokrenula je prije dvije godine inicijativu za obrazovanje svojih zaposlenika - PBZ Poslovnu školu. Škola od 2007. godine djeluje kao korporativna akademija usmjerena razvijanju vještina, znanja i kompetencija potrebnih za postavljanje i definiranje tržišnih i proizvodnih trendova. U prvu generaciju upisano je 240 polaznika.

Finale trogodišnjeg programa PBZ Poslovne škole za prvu generaciju diplomanata, njih 180, bila je svečana dodjela diploma održana 12. veljače u ZKM-u.

Samoj svečanosti prisustvovao je visoki menadžment Banke, gosti predavači kao i predsjednik Uprave, g. Božo Prka koji je diplomantima osobno čestitao i predao diplome. Gospodin Miroslav Halužan, viši izvršni direktor ljudskih resursa PBZ Grupe istaknuo je prednosti kontinuiranih edukacija i dosadašnje poslovne rezultate polaznika škole. Svečanost je upotpunjena kratkim filmskim rezimeima svakog od tri programa u kojima su se polaznicima osvrnuli na protekli period.

„Diploma općeg menadžmenta“ je program koji nudi stjecanje definiranog seta znanja i vještina relevantnih za bankarsko poslovanje, kao i osnovne vještine neophodne za profesionalni razvoj. Namijenjen je mlađim zaposlenicima kod kojih je prepoznat potencijal za poseban doprinos Banci.

Cilj ovog programa je povećanje i proširenje razine poznavanje organizacijske kulture i poslovnih vještina. Program „Diploma operativno prodajnog menadžmenta“ je namijenjen ključnim zaposlenicima - specijalistima i srednjem menadžmentu Banke - s uočenim liderskim potencijalom. Fokus trogodišnjeg programa bio je na prepoznavanju i razvoju stručnih i naprednih kompetencija s ciljem zadržavanja kontinuiteta uspješnog poslovanja. Kao dodatne vrijednosti programa istaknuto je ubrzano učenje, povećanje učinkovitosti te identifikacija i razvoj budućeg menadžmenta.

Cilj programa „Diploma strateškog menadžmenta“ je stvaranje budućih lidera banke. Namijenjen je kontinuiranom usavršavanju postojećeg menadžerskog potencijala sa specifičnom svrhom razvoja strateških kompetencija. Dodatna vrijednost programa je komuniciranje organizacijske kulture s vrha i kreiranje okruženja mentorstva. Koncepcija programa uključivala je module koji su potencirali suradnju i zajedništvo u promišljanju poslovnih ciljeva, upravljanju promjenama i inovacijama te konačno promišljanju strategije i njezinoj uspješnoj implementaciji. Istovremeno, iznimno interaktivni program, pružio je menadžerima na ključnim pozicijama u Banci, mogućnost unaprjeđivanja osobne učinkovitosti i izgradnju prepoznatljivog stila upravljanja, pripremajući ih na taj način za sam strateški vrh Banke.