Stambeni kredit uz subvenciju

Zagreb, 22. travnja 2011. – Sukladno Zakonu o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, Privredna banka Zagreb d.d. u ponudu je uvrstila novi kreditni proizvod – PBZ stambeni kredit uz subvenciju*. PBZ stambeni krediti uz subvenciju su namijenjeni za financiranje kupnje novih stanova i time rješavanje stambenog pitanja.

Krediti se mogu realizirati uz sljedeće pogodnosti:

• bez naknade za obradu kredita
  • bez troškova procjene nekretnine
  • bez plaćanja interkalarne kamate (kamate za vrijeme korištenja kredita)
  • fiksna kamatna stopa 4,50% godišnje, za prve četiri godine otplate, EKS 4,59%** za prvu godinu otplate besplatna polica osiguranja nekretnine (Generali ili Croatia osiguranje)
  • subvencioniranje kredita se odobrava za kredit čiji iznos ne prelazi 100.000 EUR, s time da stambeni kredit može biti i veći
  • status klijenta nije potreban
  • instrument osiguranja je nekretnina koja se kupuje
  • rok otplate: od 20 do 30 godina

*Plaćanje pola mjesečnog obroka u prve četiri godine otplate sredstvima iz proračuna Republike Hrvatske.
** EKS je izračunat na maksimalni iznos kredita uz subvenciju (100.000 EUR), za prve 4 godine, bez uračunatih troškova police osiguranja nekretnine, čija visina ovisi o pojedinoj ponudi osiguravajućih društava i kvadraturi nekretnine.