Suradnja PBZ-a i VPS Libertas

Zagreb, 31. siječnja 2011. - Danas su Visoka poslovna škola Libertas i Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) potpisali sporazum o poslovnoj suradnji s ciljem strateškog povezivanja institucija visokog školstva i gospodarstva te unaprjeđenja i podizanja kvalitete nastavnog programa VPŠ Libertas.

Sporazum su potpisali: Duško Pavlović, dekan VPŠ Libertas i Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a. Ovim sporazumom je unaprjeđena postojeća i definirana nova zajednička suradnja u promicanju, sukreiranju i izvedbi studijskih programa VPŠ Libertas iz područja financija i bankarstva u sklopu specijalističkog diplomskog stručnog studija - Menadžment financija, osiguranja i bankarstva. Pri tome je važno naglasiti da će PBZ nakon završetka studija osigurati zaposlenje u Banci za troje najboljih studenata. Također, PBZ će studentima VPŠ Libertas osim posebnog studentskog paketa koji uključuje tekući račun, žiro račun, internet bankarstvo i American Express start karticu po povoljnijim uvjetima ponuditi i kredite za plaćanje školarine i troškova studiranja do 25.000 eura kunske protuvrijednosti. Ovim zajedničkim potezom VPŠ Libertasa i PBZ-a studenti dobivaju niz benefita jer se uvode inovativni i kvalitetni nastavni programi iz područja financija i bankarstva koji su prilagođeni suvremenim potrebama tržišta rada i koji su usklađeni sa studijskim programima inozemnih visokih škola.

"Želja nam je zajedno s PBZ-om osigurati modernu, kreativnu i stručnu koncepciju izvođenja nastavnih programa, kako bi pružili studentima primjerenu razinu znanja, vještina i kompetencija koje omogućavaju diplomiranim studentima obavljanje stručnih zanimanja i osposobljavanje za neposredno uključivanje u radni proces"- kazao je Duško Pavlović, dekan VPŠ Libertas.

"Privredna banka Zagreb u sklopu svog programa društvene odgovornosti aktivno promiče društvo znanja podupirući brojne i različite obrazovne programe i institucije. Znanje je temeljna društvena vrijednost, imperativ razvoja i prosperiteta društva u cjelini i jedino znanjem mladi čovjek može konkurirati na danas sve zahtjevnijem tržištu rada. Ovom zajedničkom suradnjom VPŠ Libertasa i PBZ-a, te aktivnim uključivanje zaposlenika Banke kao predavača i sukreatora nastave želimo pomoći budućim mladim kolegicama i kolegama u stjecanju znanja i razvoju vještina koji će im bitno unaprijediti kompetencije i podići konkurentnost nakon završetka studija. PBZ kao vodeća financijska institucija u Hrvatskoj ulaže značajna sredstva u obrazovanje i edukaciju svojih zaposlenika, što potvrđuje i uspješan projekt PBZ-ove poslovne škole. Banka je prepoznata u javnosti kao generator mnogih uspješnih kadrova koji obavljaju važne funkcije ne samo u kući već i izvan nje, stoga će nam biti veliko zadovoljstvo da se uspješnom PBZ timu pridruže i tri najbolja studenta VPŠ Libertas"- rekao je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a.