• Nema rezultata za traženu pretragu

Obavijesti

Obavijest klijentima

Obavještavamo Vas da je Privredna banka Zagreb d.d. (dalje u tekstu: Banka) izmijenila Odluku o naknadama u poslovanju s domaćim i stranim poslovnim subjektima, fizičkim osobama i financijskim institucijama, (dalje u tekstu: Odluka o naknadama). Istom se uvodi naknada na depozite poslovnih subjekata u EUR za iznose iznad 1 milijun EUR (stanja na EUR a vista / transakcijskim računima). Predmetna izmjena se primjenjuje od 01.05.2021.g. za EUR račune financijskih institucija.
 
Visina navedene naknade utvrđena je u iznosu 0,50% godišnje, s mjesečnim obračunom zadnjeg dana u mjesecu za tekući mjesec, temeljem dnevnih stanja računa iznad navedenog iznosa. Dnevna stanja na računima ispod navedenog iznosa neće ulaziti u osnovicu za obračun. Obračunate naknade naplatit će se sukladno ugovorenim uvjetima, direktnim (izravnim) terećenjem transakcijskog računa u EUR, 10. dan nakon obračuna, a obavijest o obračunu naknade bit će dostavljena uobičajenim načinom komunikacije.
 
Banka uvodi navedenu naknadu s obzirom na troškove koje ista snosi s osnove držanja deviznih sredstava na računima u zemlji i inozemstvu, a u skladu s ustaljenom praksom u zemljama članicama Eurozone. Tako je primjerice, Europska centralna banka (dalje u tekstu: ECB) uvela negativnu kamatnu stopu na depozite još u lipnju 2014. godine, te ona iznosi – 0,50% od rujna 2019. do danas.
 

Kontakti

informacije o uslugama

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.