• Nema rezultata za traženu pretragu

Proljetno buđenje uz zanimljive hobije

Donosimo ti nekoliko zabavnih aktivnosti i savjeta uz koje ćeš baš sve odrađivati s lakoćom!

Nakon zimskog sna, napokon je vrijeme za toplije dane, sunce i buđenje prirode. Idealno je vrijeme da se i ti probudiš i kreneš se baviti nekim novim hobijem. Ako nemaš ideja čime se baviti, možda se inspiriraš našim kratkim popisom.

Planinarenje
Planinarenjem obilaziš i upoznaješ ljepote prirode, uživaš u prekrasnim vidicima, a ako se pridružiš nekom planinarskom društvu, možda stekneš i nove prijatelje. Iako zna biti fizički naporno, ovo je aktivnost koja ispunjava novom snagom i zadovoljstvom. Isprobaj i uvjeri se!

Penjanje po stijenama
Ako si za ‘izazovnije’ aktivnosti, isprobaj penjanje po stijenama! Ova zabavna i uzbudljiva aktivnost naučit će te koordinaciji, koncentraciji i pravilnom disanju, a potiče i lučenje adrenalina i drugih hormona koji umanjuju stres i pojačavaju osjećaj zadovoljstva.

Vrtlarenje
Ne trebaš zasaditi sto voćki, ali možeš na svom balkonu ili prozoru postaviti nekoliko teglica s nečim što voliš koristiti - to mogu biti ljute papričice, začini, rajčice ili što god želiš. Tko zna, možda ti se toliko svidi da jednog dana napraviš i svoj vrt!

Rolanje
Ako voliš stalno biti u pokretu, rolanje je odlična aktivnost za tebe. Osim što je zabavno, ono poboljšava koordinaciju, izdržljivost i ravnotežu, a odlično je i za oblikovanje tijela. Ako si početnik, svakako savjetujemo zaštitnu opremu, a jednom kad stekneš iskustvo i vještinu, role mogu postati tvoje novo prijevozno sredstvo - i to ono koje je potpuno ekološki prihvatljivo.

Ples na svili
Ples na svili je u punom značenju „trening za cijelo tijelo“. Doprinosi povećanju jakosti, stabilnosti, fleksibilnosti i ravnoteži, ali i ukupno boljem raspoloženju i mentalnom zdravlju. Ako imaš strah od visine s kojem se želiš suočiti, možda je baš ovo odličan potez za tebe.

Vožnja bicikla
Ako prethodno navedene aktivnosti nisu za tebe, predlažemo ti - vožnju bicikla. Biciklom možeš ići na faks ili na posao, ekološki je prihvatljivo, izbjegavaš prometne gužve, a pritom činiš dobru stvar za svoje tijelo. Naime, vožnja bicikla povećava izdržljivost i ravnotežu, ubrzava metabolizam, smanjuje stres, pomaže u mršavljenju… Idealno, zar ne?
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja