• Nema rezultata za traženu pretragu

Stipendije

Prijavi se za PBZ studentsku stipendiju u STEM području

Stipendije

Stipendija

464,53 EUR-a mjesečno

Prilika za nova znanja

Prilika za razvoj u međunarodnim projektima u četiri STEM područja

Posao

Zaposli se odmah nakon faksa

Zašto se prijaviti?

Privredna Banka Zagreb svojim stalnim ulaganjima u tehnološki razvoj i kvalitetne kadrove oblikuje nove 
standarde u bankarskom poslovanju.
Upravo su zaposlenici PBZ-a temelj uspješnog poslovanja, koji aktivno sudjeluju u modernom razvoju banke i kreiranju stalnih promjena.
Ulaganja u intelektualni kapital tvrtke osnovna je pretpostavka izvrsnosti u kvaliteti usluga i visoke konkurentnosti na suvremenom bankarskom tržištu.
Vizija Banke jest biti uzor i centar izvrsnosti u stvaranju novih vrijednosti, čime na prvo mjesto stavlja svoje zaposlenike pa tako i stipendiste.
Stipendija osim financijske pomoći predstavlja i potvrdu za akademski uspjeh i trud te nagradu za ostvarene rezultate i motivaciju za nova postignuća.

STEM područja koja stipendija pokriva:

 • računarstvo
 • informatika
 • matematika
 • fizika
 • elektrotehnika 

 

stipendije

Iznos stipendije


Visina mjesečne stipendije za vrijeme trajanja ugovora o stipendiranju dodjeljuje se u mjesečnom iznosu

 • 464,53 EUR neto kroz cijelu kalendarsku godinu.
Stipendije
Pogodnosti tijekom stipendiranja
 • - potpora tijekom studiranja, razumijevanje te pomoć u slučaju potrebe za istom
 • - u PBZ-u te očekuje mentor
 • - mogućnost odrađivanja stručne prakse
 • - studentski posao (bez prethodne prijave)

Što očekivati po završetku studija:

 • Zapošljavanje u konkurentnom IT odjelu velike banke te rad pod mentorstvom iskusnih stručnjaka na internacionalnim projektima i s najnovijim tehnologijama. Uz navedeno, imate priliku raditi na razvoju i održavanju brojnih internih aplikacija koje koriste zaposlenici Banke, kao i na održavanju i optimizaciji pozadinske mreže i infrastrukture Banke.
 • Ukoliko želite svoja tehnička znanja primijeniti u unaprjeđenju rada s klijentima, analizom podataka, razvojem statističkih modela te kreiranjem i praćenjem kampanja, pomoći ćete u boljem razumijevanju i predviđanju potreba klijenata, kao i u razvoju novih proizvoda i usluga namijenjenih zadovoljavanju navedenih potreba.
 • Ako svoju buduću karijeru vidite u odjelu zaduženom za uspostavu efikasnih procesa upravljanja rizicima kojima je Banka izložena, svoje znanje možete usmjeriti na razvoj statističkih modela te sustava automatskog odlučivanja temeljenih na interno razvijenim modelima, kao i na mjerenje, praćenje i izvještavanje o spomenutim rizicima.
 • Posao u PBZ-u je dinamične strukture u krugu vedrog i raspoloženog tima, uz čiju pomoć ćete brzo poželjeti savladati sve prepreke i radne zadatke.
stipendija
Što očekujemo od tebe po zaposlenju
 • - ako si primao/ la stipendiju 1-12 mjeseci potrebno je ostati na radu dvostruko vrijeme primanja stipendije
 • - ako si stipendiju primao/ la više od 12 mjeseci svaki sljedeći mjesec se dodaje na obvezna 24 mjeseca, ali se ne udvostručuje te očekujemo da ćeš toliko ostati na radu u Banci, a vjerujemo i duže

Uvjeti za prijavu:

Prijave zaprimamo na e-mail adresu stipendija@pbz.hr ili putem linka STEM Stipendija

Kako bi prijava bila potpuna potrebno je dostaviti te ispunjavati sljedeće uvjete:

 • status redovnog studenta druge ili više godine preddiplomskog studija
 • status redovnog studenta diplomskog studija
 • izvrsna postignuća u ocjenama tijekom studija
 • pisana preporuka fakultetskog nastavnika
 • tečno znanje engleskog jezika
 • životopis (CV)

Naši stipendisti govore - Damir Ćuk

Diplomant sam studija matematičke statistike, a osim grafova i tablica, volim puno čitati i putovati.

PBZ-ova stipendija omogućila mi je kupovinu potrebnih knjiga i pribora za studiranje, ali i neka vrlo lijepa studentska putovanja.

Znanja s fakulteta proširio sam slušajući tečajeve na online platformama Udemy i Percipio, koje mi je omogućio PBZ, a po obrani diplomskog rada veselim se započeti svoju poslovnu karijeru upravo u Privrednoj banci Zagreb.

Frane Bukala

PBZ stipendija mi služi da pokrije troškove za stan i studentski život, jer ove godine nisam stekao prava na studentski dom. Također, pošto već radim studentski za PBZ, lijepo je znati da mi stipendijski ugovor pruža nastavak poslovne suradnje sa PBZ-om.

Karmela Ljubičić

Kao stipendistica sudjelovala sam na edukaciji o umjetnoj inteligenciji i znanosti o podacima u organizaciji FER-a i PBZ-a, a s Bankom sam surađivala i prilikom izrade diplomskog rada.

Tijekom tog procesa stekla sam nova znanja i vrijedne kontakte koje održavam i danas nakon skoro 5 godina, a sama stipendija omogućila mi je bezbrižniji prelazak iz studentskih klupa u radni svijet. Zapošljavanje u PBZ-u vidjela sam kao dobru priliku za stjecanje iskustva u velikom kolektivu te kao potencijalno karijerno usmjeravanje.

Od prvog radnog dana sudjelujem na uzbudljivim projektima surađujući s brojnim stručnjacima te se dodatno educiram. Upravo zato sam nakon 3 godine rada u PBZ-u ponosna što sam dio ovog tima, a prijava na PBZ STEM stipendiju pokazala se kao ispravna odluka.

Karmen Barnaki Brkić

Drago mi je što sam primala PBZ stipendiju jer mi je omogućila zaposlenje u željenoj firmi uz manje stresa, a k tome i bila značajan izvor prihoda tijekom studija.

Lovro Sviben

STEM Stipendija je odličan poticaj i motivacija za daljnji nastavak studija i da se trud itekako isplati!

Mirjana Pohižek

Stipendija mi je za vrijeme studija omogućila financijsku neovisnost, obavljanje stručne prakse u varaždinskom informatičkom odjelu te mentorstvo u pisanju diplomskog rada.

U procesu od prijave na natječaj za stipendiju, preko obavljanja stručne prakse, pripravničkog staža i zaposlenja na neodređeno, kao najpozitivnije iskustvo istaknula bih susretljivost djelatnika ljudskih resursa, pomoć i nesebično dijeljenje znanja od strane nadređenih i kolega iz tima.

Nena Buljubašić

Približavanjem diplomi počela sam aktivno razmišljati o vlastitoj budućnosti. Odgovore na brojna pitanja koja sam imala pronašla sam upravo u PBZ stipendiji.

Sam proces selekcije uvelike su mi olakšali zaposlenici Ljudskih resursa PBZ-a koji su bili dostupni za sva pitanja i zbog kojih je bilo lako opustiti se u samom procesu.

Osim same stipendije koja olakšava studentski život (u mom slučaju van mjesta prebivališta), pružila mi je i ono bitnije, a to je mogućnost zaposlenja nakon završetka fakulteta. Stipendija PBZ-a mi je uz sve navedene pogodnosti omogućila i dovoljno vremena za fakultetske obveze te hobije i aktivnosti kojima se bavim.

Petra Zelić

Stipendija je svojevrsna nagrada za trud uložen u učenje i polaganje ispita. Predstavlja jednu veliku motivaciju, ali i bezbrižnost jer se može primijeniti rečenica "Tvoje je samo da učiš".

Nudi mogućnost usavršavanja i učenja kroz razne tečajeve, a s druge strane mogu se u potpunosti posvetiti faksu.

Veselim se nastavku suradnje i u budućnosti radu kao dio PBZ tima. P.S. Hvala PBZ-u što mi je omogućio stipendiju i njeno trošenje u Italiji.

Katarina Ožanić

Iznimno sam zadovoljna PBZ STEM stipendijom koja mi je omogućila bezbrižnije studentske dane.

Prijavi se i ti za PBZ studentsku stipendiju u STEM području
Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja