• Nema rezultata za traženu pretragu

Kako najbolje iskoristiti svoj hobi?

Hobiji su odličan način da pronađeš svoju sreću u slobodnim trenucima. A kada taj hobi unovčiš, imaš itekako koristan izvor prihoda.

Imamo nekoliko prijedloga koji bi te mogli financijski rasteretiti, a pritom pomoći i u stvaranju tvoje neovisnosti. Ove vještine će ti pomoći u svakodnevnom životu, bez obzira na ciljanu karijeru.

KUHANJE

Tijekom djetinjstva su te sigurno veselila nečija jela, bilo mamina, bakina ili čak od susjede. Nazovi ih i traži recept. Nastavi dobru tradiciju kuhanja domaćih jela – super je što za većinu njih nije uopće potreban veliki budžet. Ostatke smrzni i sačuvaj za trenutke kad ne stigneš kuhati. Super način za uštedjeti i olabaviti s naručivanjem hrane.

ŠMINKANJE

Često dobivaš kompliment da tvoji talenti leže u kistu za šminkanje? Frendice se prvo tebi javljaju za sve beauty savjete? Unovči to! Umjesto da potroše golemu svotu novca za šminku, priušti im opuštajuće iskustvo šminkanja uz osobu koju poznaju i kojoj vjeruju, bilo za zabavni večernji izlazak ili nešto službenije, poput odlaska na vjenčanje.

UZGAJANJE NAMIRNICA

Smanjit ćeš svoje račune iz trgovine ako uzgojiš neke jednostavne namirnice, bilo na balkonu, prozoru ili čak kuhinji. To je svojevrsna umjetnost domaćinstva, a naučit će te vrijednim vještinama i umijeću samodostatnosti. Začinsko bilje i rajčica uzgojena na balkonu bit će hit ljeta.

BUDŽETIRANJE

I slaganje proračuna može biti hobi. Postavi si neki cilj koji želiš dostići. Odredi mjesečna primanja i troškove. Kad vizualiziraš svoje troškove, lakše ih je kategorizirati u nužne i one manje nužne. Sigurno postoji prostor za smanjenje nekih većih troškova. A svaku malu ili veću uštedu odvoji u svoju virtulanu kasicu #withSAVE i iznenadi se ušteđenim iznosom.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja