• Nema rezultata za traženu pretragu

Kako zaraditi za ljetne provode?

Dodatni budžet nikad nije potrebniji nego ljeti!

Želiš si olakšati troškove studiranja i nešto zaraditi u slobodno vrijeme da imaš ušteđevine za ljeto? Izbora je dosta – od studentskih poslova do onih honorarnih, na tebi je samo da odlučiš što želiš.

Instrukcije

Sigurno postoji područje u kojem plivaš 'kao riba u vodi'. Zašto onda ne prenijeti svoje znanje, a pritom i zaraditi? Školarci i studenti su uvijek u potrazi za instrukcijama – od jezika preko biologije do matematike, svako područje je traženo. Satnica ovisi o kompetencijama i predmetu iz kojeg su instrukcije, ali je velika prednost što si možeš slagati raspored instrukcija kako tebi odgovara, a danas se mogu raditi i online što znači da ne trebaš ni odlaziti van kuće.

Vožnja

Uber, Glovo, Wolt, Bolt… opcija za dostavu hrane ili prijevoz putnika je puno, a tu se krije idealna prilika za zaradu. Naravno, zahtijeva da posjeduješ auto u slučaju da želiš biti vozač taksija, a hranu možeš dostavljati i na vlastitom biciklu! Osim što se vožnjom bicikla baviš fizičkom aktivnosti, također imaš opciju slaganja vlastitog rasporeda i biranja kada želiš raditi – bilo to u dužoj pauzi između predavanja, vikendom ili rano ujutro, izbor je na tebi.

Call centar

Ako imaš volje i vještine za rad s ljudima, možda je rad u call centru odličan izbor za tebe! Putem telefona ili web chata može se komunicirati s ljudima iz bilo kojeg dijela svijeta, što su velike kompanije odavno shvatile. Rad ne traži previše znanja, najvažnije je da poznaješ pravila kompanije, a njih obično saznaš na edukaciji prije nego što kreneš raditi.

Asistent

Postoje kompanije, ali i pojedinci, koji se ne stignu ili ne žele baviti svakodnevnom administracijom kao što su unosi podataka, dogovaranja sastanaka, odgovaranje na pozive i e-mailove te u tom slučaju traže asistenta. Super stvar kod ovog posla je što se često može raditi i od doma – sve što ti treba su laptop i mobitel.

Kreativni rad

Imaš talenta za pisanje, sviranje, fotografiranje ili plivaš u nekim drugim kreativnim vodama? Svoj talent možeš i unovčiti! Gdje god pogledaš na internetu, naletjet ćeš na blogove o raznim temama. Okušaj se i ti u tome – pokreni svoj blog, iskaži se kao kvalitetan autor i tko zna, možda baš to bude tvoj izvor prihoda! Ako nisi za blogove, poslovi pisanja mogu se svugdje pronaći, a veća zarada leži u engleskom govornom području pa svakako obrati pažnju na to.

Ako tvoj talent leži u fotografiji, svoje fotke možeš prodavati na internetu na platformama poput Shutterstocka, Adobe Stocka itd. i tako zaraditi. Također, mnogi žele odlične fotografije, ali nemaju znanja ili želje urediti ih – i tu nastupaš ti! Ako znaš obrađivati fotografije, tako možeš zaraditi, sve što trebaš je pronjuškati po freelance portalima.

Glazbeni talent možeš unovčiti držanjem poduka. Uvijek postoji netko tko želi naučiti svirati neki instrument – raspitaj se u svom okruženju i ponudi učenje sviranja.

Karijera te možda čeka i kod nas. Ponudu poslova pogledaj na https://karijera.pbz.hr/.

Ovo su samo neke od ideja uz koje možeš osigurati zaradu i uštedjeti nešto za ljetne provode i izlete. Sada je trenutak da odabereš posao za sebe i kreneš zarađivati!

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja