• Nema rezultata za traženu pretragu

Povratak u rutinu

Spoznaja da more mijenjaš gradskom vrevom te dovodi do melankolije i blage tuge? Uz nekoliko savjeta saznaj kako se lako vratiti u rutinu predavanja i obaveza.

Povratak u rutinu

Iako mnogi odbijaju to prihvatiti, ljeto je i kalendarski došlo kraju i vrijeme je za ‘novi početak’. Uz nekoliko savjeta saznaj kako šum mora bezbolno zamijeniti zvukom grada.

1. Daj si vremena

Nije pogrešno misliti da ti treba odmor od odmora. Dapače, puno lakše ćeš podnijeti povratak u ‘stvarnost’ ako recimo u studentski dom ili stan dođeš nekoliko dana prije početka predavanja. Imat ćeš vremena opet se priviknuti na životni prostor, vidjeti se s prijateljima i pripremiti se na nadolazeće obaveze.

2. Postavi ciljeve

Već dugo vremena planiraš krenuti s nekim hobijem? Želiš krenuti s novim projektom na faksu? Napravi planove svega što želiš napraviti u novoj akademskoj godini – tako ćeš uvijek imati dozu motivacije i imat ćeš se čemu veseliti.

3. Pazi na prehranu i tjelovježbu

Snažan i očišćen organizam se puno lakše nosi sa stresom nego onaj koji se hrani fast foodom, prženom, pohanom i masnom hranom. Baš zato u svoju prehranu uvedi više voća i povrća, a ako već ne vježbaš, sada je pravo vrijeme da ti to postane navika. Sigurno primjetiš da se bolje osjećaš nakon što vježbaš – zašto te taj osjećaj ne bi pratio svaki dan?

4. Pobijedi stres

Novi predmeti, kolokviji, ispiti… sve to može dovesti do stresa, ali je bitno da naučiš kako se nositi s njim. Neki planinare, neki crtaju, brinu o biljkama, kuhaju, gledaju serije – bitno je da i ti nađeš nešto što će ti ‘odmoriti mozak’ u trenutcima kad te opkole sve obaveze.

5. Planiraj idući odmor

Zašto se ne veseliti vikend izletu, planinarenju ili idućem dugom odmoru na moru? Planiranje odmora nekad opušta kao i sam odmor tako da slobodno s prijateljima pričaj gdje ćete provesti dane bez predavanja, posla i ostalih obaveza.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja