• Nema rezultata za traženu pretragu

Putovanja i "novo normalno"

Dolaskom toplijeg vremena svi želimo putovati i istraživati nova mjesta, naročito nakon svih karantena i izolacija koje smo prošli tijekom prethodne godine. No, i dalje treba biti oprezan te paziti na sebe i na druge. Kroz nekoliko savjeta otkrij kako putovanja i „novo normalno“ ipak mogu ići zajedno.

Prati situaciju u zemlji u koju putuješ

Testovi, cijepljenja, zemlje označene žutom, zelenom ili crvenom bojom… sve su to noviteti koje nam je donijela pandemija, a važno je da situaciju shvatiš ozbiljno. Prati informacije službenih institucija, kako u Hrvatskoj, tako i u zemlji u koju putuješ. Za svaku zemlju vrijede različita pravila, a ovako ćeš se moći najbolje pripremiti.

Moguće otkazivanje puta

Situacija s koronavirusom se mijenja na gotovo svakodnevnoj bazi zato se pripremi na mogućnost da tvoje putovanje bude otkazano ili pomaknuto na kasniji datum. Prilikom rezervacije avionske ili bilo koje druge karte, svakako provjeri postoji li mogućnost povrata novca u slučaju otkazivanja puta zbog pandemije. To isto vrijedi i za smještaje, kao i za sve ostalo što rezerviraš unaprijed.

Nosi karticu sa sobom

Uvijek je bolje na putovanja ići s manje gotovine i novcem na kartici, naročito u ovim vremenima kada se još više potiče beskontaktno plaćanje. U takvim situacijama je pouzdana kartica najbitnija, a odličan izbor je Visa Student kartica,  dio je PBZ Indeks plus studentskog paketa, a možeš je koristiti za kupnju odjednom ili na rate bez kamata i naknada na više od 55.000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj i više od 61 milijun prodajnih mjesta u 195 zemalja svijeta.

Budi na oprezu

Na putovanjima se svi opustimo, ali važno je da čak i tada paziš na sebe. Uz sebe uvijek imaj masku, sredstvo za dezinfekciju ruku i – dovoljnu dozu opreza. Sretno!

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja