• Nema rezultata za traženu pretragu

Prednosti beskontaktnog plaćanja

Prednosti beskontaktnog plaćanja

Jednostavno, sigurno i brzo – odlike su to beskontaktnog plaćanja. U skladu s novim normalnim, ovakav način plaćanja je sve popularniji, a ako već nisi, evo zašto i ti trebaš koristiti ovu mogućnost koju ti nudi tvoja Visa Inspire kartica.

Kada prisloniš karticu na POS uređaj plaćanje će biti obavljeno u nekoliko sekundi, bez da kartica napušta tvoju ruku. Uz to, ako je iznos koji plaćaš manji od 250 kuna ne moraš unositi PIN što znači da ne dodiruješ površine koje dodiruje puno ljudi i štitiš sebe od mogućnosti zaraze.

Bolji pregled trošenja

Osim što beskontaktnim plaćanjem smanjuješ fizički kontakt, što je posebno važno u vrijeme pandemije, ono ti omogućuje i bolji pregled nad trošenjem novca jer imaš bolju evidenciju nego pri korištenju gotovine.

Najviši sigurnosni standardi

Kod beskontaktnog vrijede najviši sigurnosni standardi. Ne postoji mogućnost ‘slučajnog plaćanja’ jer kartica mora biti prislonjena na POS uređaj kako bi transakcija bila uspješna.

Također, jedna kupnja se ne može naplatiti više puta. Ako zabunom prisloniš karticu na POS uređaj više puta, transakcija će se provesti samo jednom, zahvaljujući jedinstvenom sigurnosnom kodu koji se generira kod svake transakcije.

Osim plaćanja karticom, beskontaktno možeš plaćati i – mobitelom. Uz Google Pay ili Apple Pay svakodnevne transakcije možeš obavljati koristeći svoj Android ili iOS pametni telefon, sve što trebaš je preuzeti mobilnu aplikaciju i dodati svoju Visa Inspire ili Visa Student karticu u nju. Visa Student kartica ima limit do 2.000 kn, a dio je PBZ Indeks plus studentskog paketa.

Uz sve navedene prednosti, beskontaktnim plaćanjem štediš i – vrijeme. Ne moraš brinuti koliko novca imaš u novčaniku, trošiti vrijeme na odlaske

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja