• Nema rezultata za traženu pretragu

Kako (uspješno) raditi i studirati

Kako studirati i raditi

Zarada svog džeparca, skidanje tereta s roditelja… sve su to dobri razlozi za pronalazak posla uz studij. Ako si među onima koji se žele okušati u tome ili već radiš, u nastavku saznaj kako se organizirati i uspjeti na oba područja!

Zapamti – možeš sve

Prvi korak je prihvaćanje da će ponekad biti teških razdoblja. Ispitni rokovi, seminarski radovi, rokovi na poslu… sve to u jednom razdoblju može dovesti do opterećenja i ljubomore na kolege kojima su obaveze studiranje i izlasci, ali nemoj se pokolebati. Teško vrijeme će proći, a tebi će posao dati uvid u stvarni život i omogućiti stjecanje vještina kao nijedan fakultet.

Planiraj

Napravi dnevni ili tjedni plan u koji ćeš uvrstiti sve obaveze koje te čekaju na poslu i na fakultetu. Plan drži na vidljivom mjestu i poslaži stavke po prioritetu – prvo se baci na one koje su najhitnije, a zatim nastavi dalje po prioritetima.Ako više voliš digitalne liste, postoji pregršt aplikacija koje će ti pomoći u organizaciji.

Odvoji posao i faks

Potrudi se na poslu ne razmišljati o obavezama koje te čekaju kada dođeš kući – nastoj sve zadatke na poslu riješiti kvalitetno. Također, kada učiš za ispit ne razmišljaj o poslu i onome što propuštaš – fokusiraj se na gradivo koje se nalazi pred tobom.

Daj si oduška

Kako ne bi došlo do tzv. efekta sagorijevanja, daj si ponekad odmora od svega – i od posla i od fakulteta. Pronađi svoj ispušni ventil – bio to vikend izlet na planinu, druženje s prijateljima ili nešto drugo, pronađi mjesto na kojem neće postojati ispiti, projekti ni zadaci.

A kad dođe vrijeme da ti prvi novci sjednu na račun, tu je Indeks plus studentski paket u kojem imaš sve što ti treba.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja