• Nema rezultata za traženu pretragu

Podcasti – da ili ne?

Podcasti - da ili ne ?

Riječ podcast nastala je kao kombiniranjem naziva za Appleov iPod i pojma broadcast, a označava digitalnu audio datoteku na koju se možeš pretplatiti putem digitalnih servisa. U današnjem svijetu su dosta popularni jer ljudi iskorištavaju vrijeme dok putuju na posao ili na fakultet za naučiti nešto novo.

Iako mnogi kao (jedinu) manu podcasta navode manjak interakcije, prednosti je puno više. Osim već spomenutog iskorištenog vremena, podcasti ti omogućuju da čuješ zanimljive govornike, stručnjake i goste, naučiš nešto novo ili ponovo pobudiš želju za nečim što te zanima. U nastavku ti donosimo pregled zanimljivih podcasta iz raznih područja

.

You Are Not So Smart

U ovom podcastu novinar David McRaney propitukuje svijet oko sebe, svoja mišljenja, ali i tuđe poglede na bitne životne stvari. Poslušaj – možda te nauči da sve dodatno promisliš.

Deliciously Ella

Ella Mills, osnivačica ovog podcasta, britanska je spisateljica koja zagovara biljnu prehranu. Kroz podcast istražuje svijet zdravlja i prehrane zajedno s vodećim svjetskim istraživačima, znanstvenicima i liječnicima.

Song Exploder

Song Exploder glazbeni je podcast koji je kreirao Hrishikesh Hirway. Idealan za ljubitelje glazbe, ovaj podcast ti daje priliku da slušaš svoje najdraže glazbenike i saznaš kako su njihove pjesme.

The Lazy Genius

Osnivačica Kendra Adachi radi podcast koji tu nudi savjete kako se nositi s malim stvarima poput organizacije doma, ali i s velikim životnim pitanjima. Vrijedno slušanja, zar ne?

WE Well-Being Podcast

Prva dama Kanade, Sophie Gregoire Trudeau, otvoreno je govorila o svojim iskustvima s anksioznosti i poremećajem prehrane. U ovom iskrenom podcastu istražuje stigmu i tabue mentalnog zdravlja s poznatim osobama i stručnjacima.

Spooked

Stvoren za one koji vole strašnije sadržaje, ovaj jezivi podcast poziva na okupljanje oko digitalne logorske vatre dok se izmjenjuju istinite sablasne priče. Iako zvuči zanimljivo, možda ga želiš slušati samo tijekom dana.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja