• Nema rezultata za traženu pretragu

Uštedi vrijeme i novac

Uštedi vrijeme i novac

Vjerojatno ne primijetiš koliko tvog vremena i novca odlazi na nepotrebne aktivnosti. Donosimo ti par savjeta uz kojih ćeš sigurno uštedjeti i novac i vrijeme!

Odredi dnevni budžet

Neplanski odlasci u trgovinu po ‘samo jednu čokoladu’ završe s punim kolicima, a jedan posjet online stranici popularnog dućana s pet novih odjevnih predmeta? Planiraj svoj budžet – dnevni, ali i mjesečni. To će te spriječiti da bacaš novac na nepotrebnu odjeću i odlaske u dućan prilikom kojih ne kupiš ništa korisno.

Uštedi na plaćanju obveznih dugovanja

Znaš li da račune koje ti pristižu svaki mjesec, kao što su internet ili pretplata na mobilnu mrežu, možeš postaviti na trajni nalog? Trajni nalog je ustvari ugovorni odnos između vlasnika računa i banke, prema kojem vlasnik računa daje ovlasti banci da u njegovo ime i za njegov račun obavlja redovita plaćanja. Jednostavno – ne moraš brinuti jesu li svi troškovi za taj mjesec podmireni.

Ako još nemaš trajni nalog i svoje račune primjerice plaćaš u Pošti, daješ nepotrebnu proviziju i trošiš vrijeme na nešto što možeš jednostavno obaviti putem svoje aplikacije PBZ digitalnog bankarstva. Sve što trebaš je skenirati kod na uplatnici i platiti.

Razmisli o troškovima

Tvoji mjesečni troškovi uključuju manikuru, najam dvorane za nogomet i frizuru? Tu isto postoje prilike za uštedu – manikuru i frizuru možeš odraditi s prijateljicom i pritom se dobro zabaviti umjesto da čekaš u salonu, a nogomet uvijek možeš zaigrati i na obližnjem igralištu.

Pokreni štednju

U ovom razdoblju života vjerojatno malo razmišljaš o štednji, ali vjeruj, jednog dana će ti dobro doći ušteđeni novac. Uz #withSAVE funkcionalnost PBZ digitalnog bankarstva, tvoja štednja može biti i zabavna. Jednostavno, kad potrošiš manje na odjeću, hranu ili na izlazak, svoje virtualne kovanice povuci u virtualnu kasicu. Takve male, dnevne štednje će s vremenom napuniti kasicu i s vremenom će se napuniti dovoljno iznosa za koncert, shopping ili putovanje.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja