• Nema rezultata za traženu pretragu

Vikend izleti

Vikend izleti

Idemo na izlet!

Vikend izleti su idealan način za odmor od klasične svakodnevne užurbanosti. Baš zbog toga ti donosimo ideje za lokacije diljem Hrvatske koje će te oduševiti, a uz to ne zahtijevaju velike troškove. Sve što trebaš je skupiti ekipu!

Dubovac

U blizini Zagreba, točnije u Karlovcu, skrivaju se brojne utvrde, a među njima je Dubovac, kaštel s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Uz njega se vežu brojne legende i vlasnici, među kojima su i Zrinski i Frankopani, a nama zvuči kao super lokacija koja ti omogućava istraživanje utvrde, ali i samog Karlovca.

Trakošćan

Hrvatsko zagorje je poznato po svojim dvorcima, a najpoznatiji je svakako Trakošćan. Nastao je još u 13. stoljeću kao obrambena utvrda, a danas je prekrasni dvorac uz jezero na kojem možeš voziti pedaline ili uz kojeg možeš uživati u kavi.

Hum

Ovaj najmanji grad na svijetu nalazi se u srcu Istre, a sastoji se od tri reda kuća i dva reda ulica. No, to ne znači da ga ne vrijedi posjetiti – na tako malom mjestu skrivaju se brojni povijesni spomenici, Vrata Huma, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije sa zvonik-kulom te crkva sv. Jeronima.

Motovun

Osim po filmskom festivalu, ovaj istarski gradić poznat je i po svojoj arhitekturi. Gradić pun čarobnih ulica i trgova, okružen zidinama s kojih priroda osvaja pogled – svakako vrijedi posjetiti, zar ne?

Ogulin

Nekoć zvan Julin grad, po djevojci Đuli, Ogulin skriva brojne znamenitosti. Uz glavnu gradsku znamenitost, Frankopanski kaštel, možeš vidjeti i Đulin ponor, park kralja Tomislava, crkvu sv. Križa i kapelu sv. Jakova, a u blizini je i planina Klek.

Fužine

Najpoznatije turističko mjesto u Gorskom kotaru nudi ti brojne kulturne i prirodne znamenitosti, kao što su crkva sv. Antuna Padovanskog, jezero Bajer i špilja Vrelo, a rekreativce očekuju i biciklističe i planinarske staze.

Vrela Cetine

Idealna lokacija za ljubitelje prirode smjestila se u Dalmatinskoj zagori. Vrela Cetine su hidrološki spomenik prirode, ali i jedna od manje poznatih lokacija pa ćeš moći mirno istraživati prirodu. Među brojnim izvorima, ističu se tri velika – Vukovića vrilo, Batića vrilo i Veliko vrilo

Trogir

Ovaj grad-muzej, poznat po svojoj očuvanoj kulturno-povijesnoj baštini i ljepoti, pravo je oličenje dalmatinskog grada. Možeš posjetiti tvrđave Kamerlengo i kulu sv. Marka, kao i najznačajniju znamenitost – katedralu sv. Lovre, prepoznatljivu po zvoniku s kojeg vidiš cijeli grad i okolicu.

Trsteno

20-ak kilometara od Dubrovnika nalazi se Trsteno, mjesto najpoznatije po istoimenom Arboretumu. Ovaj najstariji hrvatski spomenik vrtne arhitekture ima 25 hektara površine, a osim iznimne flore, ondje možeš vidjeti i baroknu fontanu rimskog boga Neptuna. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Cavtat

Jedno od najjužnijih hrvatskih naselja, Cavtat, diči se prirodnim ljepotama i bogatim povijesnim naslijeđem. Lijepe plaže, skrivene uvale, kuća Vlahe Bukovca, rimski spomenici, Knežev dvor… sve to možeš vidjeti u jednom mjestu!

Ilok

Najistočniji hrvatski grad svakako ima znamenitosti koje ne smiješ propustiti. Iločke zidine su, dio Iločke utvrde, jedan su od najznačajnijih i najbolje očuvanih fortifikacijskih sustava u Hrvatskoj, a uz to možeš posjetiti i dvorac Odescalchi te franjevački samostan i crkvu.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja