• Nema rezultata za traženu pretragu

Vrijeme je za proljetno čišćenje

Vrijeme je za proljetno čišćenje

Proljeće je idealno vrijeme za reorganizaciju životnog prostora i početak novog semestra. Bez obzira živiš li u stanu ili u studentskom domu, proljetno čišćenje je potrebno svakom prostoru, a uz naše savjete ćeš ga odraditi brzo i efikasno.

 

Proberi odjeću

Ormar ti je prepun, a svejedno imaš osjećaj da nemaš što obući? Vrijeme je da se riješiš odjeće koja samo zauzima mjesto u ormaru. Sve ono što ne misliš više nositi možeš donirati i tako usrećiti nekog drugog. Isto vrijedi i za ormar s cipelama – sve što je u dobrom stanju može pomoći nekom drugom.

 

Recikliraj

Na policama ti i dalje stoje knjige i skripte s prve godine faksa, iako ti odavno ne trebaju? Raspitaj se – možda nekom trebaju te knjige, a ako ne trebaju recikliraj ih i napravi mjesta za nove predmete na policama.

 

Pregledaj frižider

Kad je zadnji put tvoj frižider očišćen? Ako se ne možeš sjetiti – krajnje je vrijeme da to sada napraviš. Izvadi svu hranu iz njega, pregledaj rokove isteka i riješi se hrane kojoj je istekao rok ili koju ne misliš jest.


Pobriši prašinu, prozore…

Svakako najzahtjevnija faza čišćenja – odmicanje namještaja od zida, brisanje polica i podova, pranje prozora… ali svakako i najpotrebnija, naročito ako nemaš naviku redovito čistiti prašinu.

Očisti mobitel

Nemoj ni zamišljati koliko nečistoće na sebi ima tvoj produžetak ruke – samo ga što temeljitije očisti. Kupi tekućinu sa 70% alkohola i maramice za dezinfekciju i pažljivo očisti cijeli mobitel.

Odradi digitalnu čistku

Velike su šanse da je tvoj Google Drive, ali i sam laptop, zatrpan seminarima, projektima, idejama, fotografijama… Izbriši sve što ti više ne treba, a bitne stvari posloži po folderima. Isto možeš napraviti i na drugim digitalnim uređajima. S mobitela ukloni aplikacije koje ne koristiš, napravi backup fotografija, presloži aplikacije u tematske foldere. PBZ mobilno bankarstvo možeš npr. staviti u folder  ‘Financije’.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja