• Nema rezultata za traženu pretragu

Zanimanja budućnosti

Koja su zanimanja budućnosti?

Tržište rada se neprestano mijenja – razvojem tehnologije mnoga radna mjesta odlaze u zaborav, a na njihova mjesta dolaze nova zanimanja. Donosimo ti pregled nekih radnih mjesta bez kojih nećemo moći zamisliti život i koja će biti tražena i dobro plaćena.

Stručnjaci za zelene politike

Borba protiv klimatskih promjena je sve glasnija, a većina velikih kompanija koje drže do sebe traže rješenja koja će im pomoći da njihova industrija ostavlja što manje traga na okoliš. Baš zbog toga će u budućnosti postojati potražnja za ljudima koji imaju znanja o održivijoj budućnosti i koji kompaniju znaju usmjeriti u pravom smjeru.

Stručnjaci za umjetnu inteligenciju

Budućnost bez umjetne inteligencije je neizvediva. Već sad je koristimo, a da možda ni ne znamo – otključavanje pametnog telefona licem, preporuka sadržaja, autonomni automobili – sve to je umjetna inteligencija. Baš zbog toga će ovo zanimanje biti među najtraženijima u budućnosti.

Stručnjaci za razvoj mobilnih aplikacija

Mobitel i aplikacije na njemu su već sada sastavni dio naših života. Omogućuju nam zabavu, rad i komforan život – uz njih se možemo čuti s bližnjima, odraditi poslovni sastanak, organizirati tjedan i općenito uživati u komfornijem životu. Njihov daljnji razvoj je neupitan, a za te poslove će se tražiti programeri koji imaju korisničko iskustvo na pameti.

Menadžeri i stratezi društvenih inovacija

Konferencije, sajmovi i festivali inovacija su sve češći, a u budućnosti će biti toliko popularni da će se pojaviti potreba za menadžerima i stratezima društvenih inovacija. Oni će stvarati poslovne modele koji prate situaciju i inovacije na tržištu, dok će stratezi biti zaduženi za ulaganja i pojednostavljanja poslovanja.

Savjetnici za digitalnu rehabilitaciju

Razvoj tehnologije sa sobom nosi i neke nedostatke. Društveni mediji i drugi internetski kanali mogu vrlo lako stvoriti ovisnost, što su ljudi polako počeli i shvaćati. Iz takve ovisnosti mogu proizaći mnogi problemi na području mentalnog zdravlja, zbog čega će savjetnici za digitalnu rehabilitaciju pomagati ljudima da se vrate svom životu kakav je bio prije nego što su razvili ovisnost.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja