• Nema rezultata za traženu pretragu

Moja sredstva na računu i depoziti

Brzo i jednostavno raspolaganje sredstvima.

Iskoristite pogodnosti

Dostupnost

Raspolažite sredstvima putem internetskog ili mobilnog bankarstva

Sigurnost

Osiguranje depozita poduzetnika

Jednostavnost

Odaberite način oročenja svog novca

Moja sredstva na računu

Moja sredstva na računu

Svakodnevno poslovanje preko PBZ transakcijskog računa za poduzetnike nikada nije bilo lakše.

Brzo i jednostavno možete vršiti plaćanja ili primati uplate, obavljati gotovinski ili bezgotovinski promet u eurima ili devizama, u poslovnicama PBZ-a ili putem usluge PBZCOM@NET internetskog bankarstva, mPBZCOM mobilnog bankarstva te bankomata.

Sredstva na transakcijskom računu

Sredstva na transakcijskom računu

Sredstvima na transakcijskom računu možete raspolagati bilo kada zadavanjem naloga za plaćanje u poslovnicama PBZ-a, putem Internet i mobilnog bankarstva, podizanjem gotovine na bankomatima, plaćanjem na POS uređajima te primanjem uplata ili pologom gotovine u PBZ poslovnicama, dnevno noćnim trezorima, bankomatima i FINA.

Oročeni depoziti poduzetnika

Oročeni depoziti poduzetnika

Višak sredstva na vašem poslovnom računu uvijek možete oročiti u dogovoru s Menadžerom za odnose s klijentima na PBZ Sinergo Desku ili korištenjem PBZCOM@NET usluge.
Jamčimo vam sigurnost depozita, različite modele isplate kamate, fleksibilnost.

Odaberite svoje uvjete oročenja:

  • oročenje u eurima
  • oročenje u devizama
  • izbor trajanja oročenja
  • kamatnu stopu sukladno PBZ BID ili dogovoru s Menadžerom za odnose s klijentima sukladno sveukupnom poslovnom odnosu.

Osiguranje depozita malih poduzetnika

Jeste li znali da država osigurava depozite poslovnih subjekata?

Osiguranje depozita je sustav koji omogućava malim poduzetnicima i neprofitnim organizacijama da u slučaju propasti kreditne institucije brzo i jednostavno dođu do iznosa sredstava koje su imali u toj kreditnoj instituciji, kako ne bi morali prolaziti kroz dugotrajni stečajni postupak.

Osigurani su svi depoziti građana (fizičkih osoba), malih poduzetnika i neprofitnih organizacija u kreditnim institucijama registriranim u RH.

Osiguran je iznos koji je deponent imao u kreditnoj instituciji u trenutku kada ona to više nije bila u mogućnosti isplatiti, a maksimalno do 100.000 eura na dan kada HNB proglasi nedostupnost depozita.

Sukladno Zakonu o osiguranju depozita sve kreditne institucije registrirane u RH obvezne su biti članice sustava osiguranja depozita. To znači da su depoziti u svim kreditnim institucijama registriranim u RH osiguran.

Sukladno Zakonu o osiguranju depozita, čim HNB proglasi nedostupnost depozita u kreditnoj instituciji, Agencija je unutar 20 do 30 radnih dana obvezna osigurati početak isplate depozita.

Postupak isplate obeštećenja možete pronaći na stranicama Državne agencije za osiguranje štedni uloga i sanaciju banaka.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja