• Nema rezultata za traženu pretragu

Obavijesti

Važna obavijest

Poštovani, 

Obavještavamo vas da od 1. srpnja 2022. godine. neće više biti dostupna usluga PBZ Info servisa koja se sastoji od:

•    Glasovne informacije o stanju računa i transakcijama na poslovnom računu
•    Primanje izvadaka faksom o stanju računa i transakcijama u istom pozivu
•    Primanje izvadaka faksom o stanju na računu i transakcijama u povratnom pozivu
•    Primanje izvadaka faksom o stanju na računu i transakcijama – planirani proces

Kako se radi o zastarjelim kanalima komuniciranja o stanju i prometima po Vašim transakcijskim računima PBZ d.d. je donijela odluku o njihovom ukidanju. Međutim, izvatke i informacije o stanjima i prometima po svojim transakcijskim računima možete i dalje dobivati korištenjem naših standardnih elektroničkih kanala od kojih izdvajamo: 
•    Elektroničko bankarstvo za poslovne subjekte Com@net
•    Digitalno bankarstvo za poslovne subjekte
•    Elektronička pošta
Pozivamo Vas, ako već nemate ugovoren neki od gore ponuđenih kanala, da se javite svom menadžeru za odnose s klijentima, na mail com@pbz.hr.

S poštovanjem. 
Privredna banka Zagreb d.d.


Poštovani,

Privredna banka Zagreb d.d. (dalje u tekstu: Banka) izmijenila je Odluku o naknadama u poslovanju s domaćim i stranim poslovnim subjektima, fizičkim osobama i financijskim institucijama, (dalje u tekstu: Odluka o naknadama), u dijelu obračuna naknade na depozite poslovnih subjekata u EUR. Predmetna izmjena, uz već ranije uveden obračun naknade na transakcijske račune velikih i srednjih poduzeća odnosi se na male poslovne subjekte čiji transakcijski računi i novi nenamjenski oročeni depoziti ročnosti kraće od 36 mjeseci prelaze 0,5 mln EUR, s primjenom od 1.6.2022. Odluka se ne odnosi na fizičke osobe.
Visina navedene naknade utvrđena je u iznosu 0,50% godišnje, s mjesečnim obračunom zadnjeg dana u mjesecu za tekući mjesec, temeljem dnevnih stanja računa iznad navedenog iznosa. Dnevna stanja na računima ispod navedenog iznosa neće ulaziti u osnovicu za obračun. Obračunate naknade naplatit će se direktnim (izravnim) terećenjem transakcijskog računa u EUR, 10. dan nakon obračuna, a obavijest o obračunu naknade bit će dostavljena uobičajenim načinom komunikacije. U slučaju da na EUR komponenti računa ne bude dostatno pokriće za naplatu, ista će se izvršiti terećenjem transakcijskog računa u HRK ili odgovarajućoj protuvrijednosti druge raspoložive valute.
Tarife naknada:

  • Naknada na depozite po viđenju u valuti EUR iznad 0,5 mln EUR - 0,5% godišnje,  mjesečni obračun i naplata
  • Naknada na nenamjenski oročene depozite u EUR ročnosti kraće od 36 mjeseci iznad 0,5 mln EUR - 0,5% godišnje,  mjesečni obračun i naplata

Banka uvodi navedenu naknadu s obzirom na troškove koje snosi s osnove držanja deviznih sredstava na računima u zemlji i inozemstvu, a u skladu s ustaljenom praksom u zemljama članicama Eurozone.
Navedene promjene, kao i ostale naknade vidljive na službenim stranicama Banke koje možete pogledati na linku

S poštovanjem,
Privredna banka Zagreb d.d.

Obavijest klijentima

Poštovani,

Od 15. siječnja 2022. stupa na snagu novi cjenik Naknada za usluge u platnom prometu za poslovne subjekte.
Promjene se odnose na slijedeće naknade:

  • Naknada 1.1.2. Održavanje računa naplaćivat će se 35 kn mjesečno.
  • Ukida se tarifni stavak 1.2.1.2.1.2. Elektronički nalozi za uplatu plaća interni te se zamjenjuje tarifnim stavkom 1.2.1.2.1.1 Elektronički nalozi za plaćanje interni uz cijenu od 2 kn po nalogu.


S poštovanjem
Privredna banka Zagreb d.d.
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.