• Nema rezultata za traženu pretragu

Kako izgraditi dobre studentske navike

Evo popisa dobrih navika koje će ti pomoći da postaneš sretniji, zdraviji i uspješniji student!

Studenti s dobrim navikama postižu najviše uspjeha jer im te navike daju strukturu koja im je potrebna da postignu svoje ciljeve.

PRIPREMI SE VEČER PRIJE

Nauči planirati svoje vrijeme za učenje tako da svi materijali budu spremni na stolu na kraju dana. Ujutro će ti biti lakše prebaciti se u mode za učenje.

Dan ili noć - kad je bolje učiti?

AŽURIRAJ KALENDAR BITNIM DATUMIMA

Kalendar je sjajan način da se pridržavaš rasporeda, dan za danom, dok istovremeno planiraš budućnost. Korištenje kalendara jedna je od najvažnijih navika koje možeš usvojiti tijekom studiranja. Koristi fizički ili online kalendar kao što je Google kalendar za bilježenje datuma ispita, rokova za predaju projekta, odmora i slično. Na taj ćeš način u svakom trenutku biti u toku.

NAMJESTI PODSJETNIKE NA MOBITELU

Uz aplikaciju za podsjetnike ili zadatke, svoj telefon možeš pretvoriti u osobnog asistenta. Postavi svoj uređaj da te podsjeća na stvari koje moraš obaviti, bilo da se radi o sastanku s profesorom ili moraš na poziv.

BEZ MULTITASKINGA

Usredotoči se na jedan zadatak u isto vrijeme - nemoj raditi više zadataka istovremeno. Istraživanja pokazuju da multitasking negativno utječe na produktivnost. Stoga odaberi jedan zadatak na kojem ćeš raditi i drži ga se dok ne završiš. Sama ova navika učenja učinit će te puno boljim studentom!

Što je za tebe - monotasking ili multitasking?

PODIJELI VELIKI ZADATAK NA NEKOLIKO MANJIH

Veliki zadatak, poput eseja od 10 stranica, može biti zastrašujući. Ali ako taj zadatak podijeliš na 10 sesija pisanja od po jedne stranice, bit će ti puno lakše ga dovršiti. Usvoji ovaj pristup i postupno ćeš prevladati svoju naviku odgađanja, točnije, prokrastinaciju.

POČNI SA SAMO JEDNOM DOBROM NAVIKOM

Bitno je zapamtiti da si uvijek u poziciji da napraviš promjenu. Potreban je 21 dan ili više da se razvije nova navika, tako da ne postoji nešto kao uspjeh preko noći. Ali proces će se isplatiti!

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja