• Nema rezultata za traženu pretragu

Super savjeti za studente za put prema uspjehu

Otkrivamo ti potrebne korake kako se usmjeriti akademskom uspjehu, a da pritom zadržiš duh i volju za daljnjim napredovanjem.

Uspjeh ne dolazi preko noći i uspješni ljudi to znaju. Otkrivamo ti potrebne korake da budeš uspješan student, a da pritom ne izgoriš!

ORGANIZACIJA VREMENA

Upravljanje vremenom je neophodno u tvom životu. Svrha upravljanja vremenom je omogućiti da obaviš posao što više i što bolje u kraćem vremenu nego inače. Uz pomoć dobrog upravljanja svojim vremenom, osim za učenje, uvijek ćeš imati vremena i za opuštanje!

Kako najbolje iskoristiti svoj hobi?

NE USPOREĐUJ SE S DRUGIMA

Nikad se ne uspoređuj s drugima jer svatko ima svoje sposobnosti i mogućnosti. Dobri studenti ih prepoznaju, njeguju i upravo zahvaljujući njima imaju mogućnost daljnjeg razvitka. Slijedi svoj put, nema potrebe da kopiraš druge. Naime, uspoređivanje će ti samo pojačati obeshrabrenost. Ne zamaraj se drugima jer tvoj uspjeh je samo tvoj!

Kako izgraditi dobre studentske navike

SLUŠAJ PROFESORE

Možda se čini očito, no uvijek obrati pozornost na ono što profesori pričaju ili predaju na nastavi. Pažnja na nastavi je apsolutno neophodna za uspjeh u daljnjem životu i podučava te raznim vještinama. Ne moraš voljeti svaki predmet, ali je također važno izbjegavati sve smetnje u svojoj blizini i ostati aktivan tijekom predavanja.

UČI IZ SVOJIH POGREŠAKA

Najvažnije lekcije u životu možemo naučiti poboljšavajući se na svojim pogreškama. Uspješan student uči na vlastitim pogreškama i pokušava se dalje usavršavati. Ne možeš učiti iz svoje pogreške dok ne priznaš da je učinjena. Najbolje je kada saznaš gdje je greška učinjena i kako to riješiti. Pritom je bitno prestati ponavljati istu grešku neprestano.

NIŠTA PREKO NOĆI – UČIMO CIJELI ŽIVOT

Najuspješniji studenti znaju da učenje i čitanje nije samo za vrijeme studiranja, to je proces koji traje cijeli život. Ako imaš imalo ambicije, vjerojatno već sad žudiš za „uspjehom“. No ne požuruj život. Ako to učiniš, nećeš postići onu vrstu uspjeha koja traje i koja te „hrani“. Samo upornim radom, iskustvom, učenjem i strpljenjem može se postići održiv uspjeh.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja