• Nema rezultata za traženu pretragu

Odgovornost prema zajednici

Donacije i sponzorstva

Donacije i sponzorstva

03/11/2021

Privredna banka Zagreb putem sponzorstava i  donacija želi doprinijeti i pokazati svoju odgovornost prema široj zajednici. Sredstvima namijenjenim za sponzorstva i donacije podržali smo projekte s područja znanosti i obrazovanja, brojne kulturne i  druge događaje te sportska natjecanja. Dugogodišnjim sudjelovanjem u društvenom životu zemlje kroz sponzorstva i donacije želimo doprinijeti razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u Republici Hrvatskoj.

Donacije

PBZ aktivno sudjeluje u brojnim društvenim projektima i pruža potporu brojnim humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim ustanovama. Dodijeljene donacije obuhvaćaju različite programe u svrhu poboljšanja obrazovanja i zdravlja, kao i sportske i kulturne programe koji su prvenstveno namijenjeni pružanju pomoći djeci i socijalno osjetljivim skupinama društva, kao što su: donacije projektu Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti”, donacija Zakladi Ana Rukavina i Društvu distrofičara Zagreb, donacija kulturnim manifestacijama Vinkovačke jeseni i Đakovački vezovi i brojne druge.

PBZ grupa donira 7,8 milijuna kuna

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, donirala je 7,8 milijuna kuna kako bi pomogla stradalima i sanaciji posljedica razornog potresa, koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i šire područje. Ovom donacijom ukupnog iznosa 7,8 milijuna kuna obuhvaćena je Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku s donacijom u iznosu od 3,5 milijuna kuna, donacija Pomoć za obnovu nakon potresa na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 3,8 milijuna kuna te donacija Dječjem domu Vrbina Sisak u iznosu od 500.000 kuna. 

PBZ Grupa - Inicijator promjena

Uvijek nastojimo sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sada, u vrijeme pojačanih aktivnosti u liječenju infektivnih bolesti, pravodobno smo prepoznali tu važnost i potrebu te smo još početkom 2020. godine, donirali milijun kuna Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Nakon navedene donacije, PBZ grupa donirala je bolnicama dodatna 3,5 milijuna kuna. Donacijom ukupnog iznosa od 3,5 milijuna kuna obuhvatila je sedam bolnica kojima je donirano svakoj po 500.000 kuna, to su: Klinička bolnica "Sveti Duh", Dječja bolnica Srebrnjak, Klinička bolnica Dubrava, Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Klinička bolnica Merkur i Klinički bolnički centar Zagreb - Klinika za ženske bolesti i porode. Uz navedeno, donirano je i 400.000 kuna Općoj bolnici Pula.

 

Sponzorstva

PBZ pruža stalnu potporu i poticaje velikom broju projekata u području kulture, sporta i znanosti, čime doprinosi dugoročnom razvoju u  tim društvenim područjima.

Željeli bismo posebno istaknuti sljedeće:

MAGISTER GIOTTO – KAPELA SCROVEGNI: pružili smo potporu izložbi posvećenoj jednom od ključnih protagonista talijanske povijesti umjetnosti: Giotto di Bondone (1267. – 1337.). U suradnji s Talijanskim institutom za kulturu i Arheološkim muzejom u Zagrebu organizirana je izložba u Galeriji AMZ-a u trajanju od 7. studenoga 2018. do 15. siječnja 2019., u okviru koje je predstavljeno jedno od najvećih Giottovih remek-djela, kapela Scrovegni u Padovi, čije su freske oslikane između 1303. i 1305. godine.

Sponzorirali smo Modernu galeriju u Zagrebu s trajnim postavom vrhunskih djela hrvatskih umjetnika iz 19., 20. i 21. stoljeća. Sva navedena djela predstavljaju remek-djela pejzažne umjetnosti, figurativne i apstraktne umjetnosti te portreta i animalističkih skulptura. Pružili smo potporu različitim kulturnim programima i ustanovama, kao što su Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i HNK u Rijeci, tradicionalno etnološko događanje, „Rapska fjera” itd.

"Kontaktirajte nas na: 
E-mail: pr-marketing@pbz.hr"

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja