• Nema rezultata za traženu pretragu

Umjetnost štednje

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

Zagreb, 29. listopada 2019. - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu  - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ)  i ove će godine povodom Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31.listopada) nastaviti s brojnim edukativnim aktivnostima mladih. Podsjećamo, cilj projekta Umjetnost štednje ima za cilj uvođenje strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije kojima je namjena obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih.
 
U osnovnim školama održavaju se radionice Djeca i štednja i Ti odlučuješ, a u srednjim školama provode se radionice pod nazivom Financijski savjetnik. Početkom godine volonteri PBZ-a pripremili su i novu edukaciju na temu "Sigurnost na internetu". Ova tema predviđena je za starije razrede osnovnih škola kao i za srednje škole. 
 
Tijekom listopada oko 15 PBZ Edu volontera održat će više od 20 radionica u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.
 
Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.  Također, nastavljamo i s organizacijom posjeta škola poslovnicama Banke gdje se djeca upoznaju s osnovnim financijskim pojmovima, poslovima bankarskog službenika i alatima kojima se koriste u bankarskom poslovanju. 
 
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja