• Nema rezultata za traženu pretragu

Financijska edukacija

Projekti i inicijative

Inicijativa za povećanje financijske pismenosti

03/11/2021

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu „Umjetnost štednje,“ koja je pokrenuta 2017. godine, Privredna banka Zagreb pokrenula je inicijativu u sklopu koje provodi edukativne radionice s ciljem povećanjae fincijke pismenosti djece školskog uzrasta.

Radionice vodi  tim od 50 volontera zaposlenika PBZ-a koji su dosad u više od 50 osnovnih i srednjih škola u dvadeset gradova proveli 210 radionica za djecu uoči obilježavanja Međunarodnoga dana štednje i Europskoga tjedna novca .

Za osnovne škole provode se radionice pod nazivom „Djeca i štednja“ i „Ti odlučuješ“, a od 2018. godine provode se i radionice u srednjim školama pod nazivom "Financijski savjetnik".

Dodatno, u sklopu projekta financijske pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola organizirana je i edukacija "Sigurnost na internetu" te okrugli stol na temu digitalnoga bankarstva

 

Natječaj "Zanimanja budućnosti"

Povodom Svjetskog dana štednje, PBZ u suradnji s Muzejom štednje u Torinu provodi niz aktivnosti za osnovne škole.  Učitelji, profesori i razrednici s učenicima na našem YouTube kanalu mogu pogledati video radionicu "Cijena naših snova" te webinar "Što trebam znati o digitalnom svijetu", a cijeli razred se može prijaviti na nagradni natječaj "Zanimanja budućnosti" u kojem će kreativno prikazati svoje mišljenje o zanimanjima budućnosti te osvojiti razne nagrade! Potaknite i vašu školu da se uključi u nagradni natječaj.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dodatnim informacijama, stojimo Vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas na csr@pbz.hr. Napominjemo kako se prilikom prikazivanja video radionice i webinara ne promoviraju proizvodi/usluge naše Banke.

 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.