• Nema rezultata za traženu pretragu

Intesa Sanpaolo u Kini

Intesa Sanpaolo prva strana banka koja će pružati usluge upravljanja imovinom u Kini putem vlastitog supsidijara u100%-tnom vlasništvu

Intesa Sanpaolo dobila je od lokalnih tijela dozvolu za distribuciju udjela u fondovima, čime je postala prva strana banka koja će pružati usluge upravljanja imovinom u Kini putem vlastitog supsidijara u 100%-tnom vlasništvu pod imenom YI TSAI ("Talijanski talent"), koji čini dio Sektora za inozemne banke supsidijare Grupe.
YI TSAI, osnovan 2016. godine, sada može početi djelovati u punom opsegu nakon završetka pilot projekta u gradu Quingdao, pilot zoni za razvoj aktivnosti upravljanja imovinom u Kini. U ožujku je Intesa Sanpaolo potpisala s Općinom Quingdao važni Memorandum razumijevanja za razvoj pilot zone u nazočnosti predsjednika Xia Jinpinga i talijanskog premijera Giuseppea Contija, prilikom državne posjete kineskog predsjednika Italiji. Početak rada YI TSAI-ja predstavlja prvi korak u provedbi spomenutog partnerstva. Svečanost rezanja vrpce održat će se u jutarnjim satima 12. prosinca u Quingdaou, a prisustvovat će najvažnija lokalna tijela i Antonello Piancastelli, rukovoditelj YI TSAI-ja, koji će predstavljati Grupu Intesa Sanpaolo.
YI TSAI je supsidijar u 100%-tnom vlasništvu Intese Sanpaolo koji predstavlja temelj strategije Grupe kojom je predviđena ponuda financijskih proizvoda klijentima sa znatnom imovinom u Narodnoj Republici Kini uz postupno širenje u druge provincije. YI TSAI će u skladu s dobivenom dozvolom distribuirati udjele u fondovima s javnom ponudom i fondovima s privatnom ponudom koji su pažljivo odabrani iz ponude proizvoda Penghue (povezano društvo Eurizon Capitala Intese Sanpaolo) i najboljih društava za upravljanje imovinom u Kini. Distribuciju udjela vršit će mreža financijskih savjetnika YI TSAI-ja, koja je strukturirana te se njome upravlja u skladu s najboljim praksama Intese Sanpaolo.
Ovaj uspjeh Intese Sanpaolo prepoznala je Talijansko-kineska fondacija na događaju China Awards 2019. Tijekom svečanosti održane 10. prosinca, Intesa Sanpaolo je primila nagradu Put svile, "priznanje koje se daje talijanskim društvima koja su se istaknula svojim izvanrednim dugotrajnim rastom i razvojem tijekom godina poslovanja na kineskom tržištu". Paola Angeletti, rukovoditelj Sektora za inozemne banke supsidijare, primila je spomenutu nagradu naglasivši da razvoj aktivnosti upravljanja imovinom u Kini zauzima značajno mjesto u Poslovnom planu Grupe za 2018.-2021.
Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo, komentirao je: "Ponosni smo što smo prva strana banka koja je dobila priliku razviti posao upravljanja imovinom u Kini zahvaljujući ishođenju dozvole za distribuciju udjela u fondovima. Nakon pokretanja poslovanja u pilot zoni Quingdao, fokusirat ćemo se na širenje u druge provincije Narodne Republike Kine putem posebnih poslovnica kao i na razvoj atraktivne ponude proizvoda za kinesko tržište uz podršku najboljih partnera. Naš cilj je ponuditi klijentima sa znatnom imovinom puni raspon savjetodavnih usluga usmjerenih na dugoročno upravljanje imovinom i financijsko planiranje, oslanjajući se na našu stručnost i reputaciju koje su prepoznale vodeće međunarodne financijske institucije. S YI TSAI-jem smo napravili važan korak naprijed u međunarodnom razvoju poslovanja u segmentu upravljanja imovinom Intese Sanpaolo".

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja