• Nema rezultata za traženu pretragu

Zaključenje javne ponude za UBI

Izjava Carla Messine, glavnog izvršnog direktora Intese Sanpaolo

Javna ponuda za dionice UBI Bance Intese Sanpaolo, pokrenuta 17. veljače 2020., zaključena je 30. srpnja prihvaćanjem od strane 90,2 % dioničara UBI-ja.
Nakon petomjesečnog postupka, Intesa Sanpaolo uspješno je zaključila dvotrećinsko prihvaćanje od strane dioničara UBI Bance potrebno kako bi se osiguralo pripajanje UBI-ja Intesi Sanpaolo.
U izjavi koja je uslijedila nakon objave privremenih rezultata, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo Carlo Messina, rekao je da je stvoren nov europski bankarski lider.
Messina je također naglasio da je Intesa Sanpaolo postala prva banka u Europi koja je uvela novu fazu konsolidacije koja će ojačati bankovni sektor kontinenta.
Premda je Intesa Sanpaolo jedna od vodećih grupa u Europi, ona ostaje duboko ukorijenjena u zajednicama u kojima djeluje. Razvoj uključivog i održivog modela rasta, dodao je Messina, postaje još važniji u trenutku kada su društvene i ekonomske nejednakosti dodatno pogoršane zbog pandemije bolesti COVID-19.
"Danas obilježavamo završetak postupka od kojeg smo svi na dobitku. Ponosni smo što je 90,2 posto dioničara UBI Bance odabralo postati dijelom Intese Sanpaolo. Zajedno ćemo graditi tu novu instituciju koja će ojačati talijanski financijski sustav i predvoditi u europskom bankarskom okružju. To što smo prvi u Europi koji smo pokrenuli novu etapu jačanja bankovnog sektora dokaz je da naša zemlja može odigrati vodeću ulogu u međunarodnoj areni. Nova će Grupa zapošljavati više od 100.000 stručnjaka te imati kreditni portfelj od preko 450 milijardi eura. Financijska imovina klijenata koja nam je povjerena premašit će 1,1 bilijuna, a naša operativna dobit iznosit će 21 milijardu eura. To su brojke koje odražavaju uspjeh poslovanja naše zemlje te jačaju imovinu naših obitelji, stup talijanskog gospodarstva. Snaga naše Grupe može biti ključni čimbenik talijanskog poslovanja na globalnoj razini, podupirući ponovni rast zaposlenosti, posebice za naše mlade“, istaknuto je među ostalim u izjavi Carla Messine.
Izjava u cijelosti dostupna je na poveznici: https://group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news/all-news/2020/ceo-statement-closing-ubi-offer-
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja