• Nema rezultata za traženu pretragu

Izgradite karijeru u PBZ-u

oglasi za posao

Pronađite svoj novi posao

Pregledajte aktivne oglase za posao u PBZ Grupi.

Temelj našeg uspješnog poslovanja su naši zaposlenici, koji aktivno sudjeluju u modernom razvoju banke i kreiranju stalnih promjena. PBZ, kao inovativna i suvremena banka i koja je usmjerena na interni razvoj, pruža okolinu  u kojoj se možete razviti u smjeru u kojem želite. Univerzalni način kako ostvariti karijeru kod nas nije nepoznanica: učinkovitim radom, ostvarivanjem ciljeva, kontinuiranim razvojem kompetencija,odgovornim organizacijskim ponašanjem, prihvaćanjem različitosti, timskim doprinosom i osobnom proaktivnošću. Svi preduvjeti su tu, na Vama je samo da iskoristite.

"Svijet je onoliko zanimljiv koliko smo mi radoznali‘ W.Shakespeare

Kontakt:

Za sve što vas zanima pošaljite upit na: posao@pbz.hr

Tko smo mi

Tko smo mi

Certifikat Poslodavac Partner

Privredna banka Zagreb uspješno je obnovila certifikat Poslodavac Partner čime je još jednom dokazala da se nalazi u prestižnoj skupini poslodavaca s vrhunskim HR praksama. PBZ je prošao kroz opsežan proces procjene upravljanja ljudskim resursima, a dodatno je pokazao izvrsnu povezanost svih praksi.

Nezavisni certifikacijski tim iz SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim resursima, posebno je pohvalio PBZ zbog iznadprosječnog ulaganja u razvoj kulture i ljudskih potencijala te cjelokupnog HR sustava koji potiče angažiranost i zadovoljstvo svih zaposlenih. 

Najvažnija procjenjivana područja ostvarila su izvrsne rezultate, a PBZ se dodatno istaknuo kvalitetom u upravljanju učinkom pomoću kojeg uspješno povećava efikasnost timova, razvija znanje i vještine zaposlenih i u konačnici osigurava uspjeh organizacije. Također, posebno su se istaknuli dobro postavljenom HR strategijom i kvalitetno vođenim procesima regrutacije i selekcije koja se provodi jednako kvalitetno za sve kandidate.  – Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner.

U 2021. PBZ je pokrenuo mnoge inicijative usmjerene na okoliš od kojih je najznačajnija 'PBZ Šuma' koja uključuje 20.000 m2 pošumljenog terena, a ništa manje zastupljene nisu bile ni inicijative usmjerene na dobrobit zaposlenika. Radilo se na povezivanju zaposlenika u nove mreže temeljem sličnih interesa te je pružena podrška oko vođenja timova na daljinu kako bi se podigao timski duh. Kako bi održali podržavajuću komunikaciju među zaposlenima, uvedena je aplikacija Jenz koja, uz ostale dobre prakse, promovira novu funkciju „Pohvali kolegu“. Ovaj jednostavan alat za pohvale ojačao je povezanost timova i stvorio je pozitivnu atmosferu u PBZ-u.

Uz to, PBZ organizira humanitarne akcije, a kroz program „PBZ volontira“, potiče i razvija društvenu odgovornost zaposlenih prema zajednici. PBZ tako sudjeluje u raznovrsnim studentskim projektima poput Zlatnog indeksa, Business Matchmaker, STEM Games, Tjedan karijera na FOI-u, Student Future day, Career Speed Dating, Jobfair, a mogu se pohvaliti i suradnjom sa sveučilištem u Splitu na UNIST Career Speed Dateu.

Drago nam je biti u krugu poslodavaca nositelja certifikata Poslodavac partner. Privredna banka Zagreb dugogodišnjim radom na poboljšanju kvalitete upravljanja ljudskim resursima te održavanjem dobro postavljenih praksi pruža podršku cjelokupnom poslovanju što zasigurno pozitivno utječe na uspješnost organizacije na tržištu, izjavio je Viši izvršni direktor Ljudskih resursa Miroslav Halužan.

 

PBZ vrtić "Čigra"

Slijedeći politiku društvene odgovornosti i skrbi o zaposlenicima, otvorenjem korporativnoga vrtića 2012. godine PBZ grupa ušla je u uski krug poslodavaca koji na taj način osiguravaju bolje uvjete rada svojim zaposlenicima. Dodatnu pogodnost zaposlenicima čini i odluka Uprave Banke o sufinanciranju dijela troškova programa vrtića za djecu zaposlenika PBZ grupe, čime je cijena privatnoga korporativnog vrtića, uz subvenciju Grada Zagreba, postala vrlo prihvatljiva. Puni kapacitet vrtića je 93 djece, a svake školske godine u vrtić je upisano više od 80 djece.

Briga o zdravlju

U PBZ grupi prepoznali smo važnost zdravstvene zaštite naših zaposlenika i očuvanja njihova fizičkoga i mentalnoga zdravlja. Stoga od 1995. godine provodimo preventivne sistematske preglede svih zaposlenih svake dvije godine. U sklopu Međunarodnoga programa zdravstvene zaštite svim zaposlenicima PBZ grupe omogućili smo pristup najuglednijim svjetskim medicinskim stručnjacima te liječenje u najboljim kliničkim centrima u svijetu.
U PBZ grupi također organiziramo različite sportske sekcije u koje se zaposlenici PBZ grupe mogu uključiti, a omogućuju zaposlenicima vođenje aktivnijega i zdravijega stila života.

Ključna razlika

Privredna banka Zagreb dobila je 2011. godine nagradu „Ključna razlika“ u kategoriji ravnopravnosti spolova te je ujedno bila finalist u izboru za nagradu u kategoriji opće ravnopravnosti. Svojom prijavom banka je dokazala stvarno poštivanje, reguliranje i provođenje brojnih aktivnosti koje su usmjerene na istinsko i neograničeno podržavanje načela zabrane diskriminacije i načela poštivanja svih razlika na temelju spola, dobi, invaliditeta i etničke pripadnosti.
Nagrada je dio projekta „Poticanje raznolikosti na hrvatskom tržištu rada“, a dodjeljuje ju Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske u partnerstvu s Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga te Institutom za razvoj tržišta rada.
 

Priznanje Mamforce

Privredna banka Zagreb jedna je od prvih kompanija u Hrvatskoj koje su 2014. godine dobile priznanje MAMFORCE COMPANY® za izvrsnost u provođenju obiteljski osviještene (family friendly) politike. Tradicija odgovornoga upravljanja ljudskim potencijalima osigurava zaposlenicima PBZ-a niz pogodnosti i postizanje ravnoteže posla i obiteljskoga života i nesmetan razvoj karijere.

Socijalna zaštita

Stvaranjem socijalne sigurnosti želimo utjecati na raspoloženje i zadovoljstvo zaposlenika Grupe, a samim time i stvoriti dobre međuljudske odnose, koji su preduvjet za razvijanje zdrava timskoga duha u procesu rada. Socijalna zaštita zaposlenika PBZ grupe provodi se mnogobrojnim aktivnostima. Procedurama i pravilnicima jasno su predstavljeni uvjeti i načini brige o zaposlenicima s ciljem zaštite od različitih rizika koji se mogu pojaviti zbog određenih životnih okolnosti i situacija koje utječu na socijalnu stabilnost i sigurnost zaposlenika. U širem smislu socijalna zaštita obuhvaća i brigu o širokoj lepezi socijalnih pitanja, kao što su pružanje pomoći teško oboljelim zaposlenicima i članovima njihovih obitelji te socijalno ugroženim zaposlenicima i njihovim obiteljima. U sklopu navedenih aktivnosti pružamo pomoć djeci preminulih i bivših zaposlenika, a zaposlenicima koji imaju djecu školske dobi dajemo subvencije za nabavu školskih knjiga.

PBZ Standard

Osnovni je cilj udruge organizacija raznolikih mogućnosti kvalitetna provođenja slobodnoga vremena svojih članova. Sportske sekcije pokrivaju cjelokupnu mrežu PBZ-a te tako zaposlenici iz svih krajeva Hrvatske imaju priliku za organizirano i zajedničko vježbanje. Tijekom godine organizirana su razna sportska natjecanja poput Sportskih susreta radnika banaka i Fine te sportskih natjecanja pod organizacijom matične Banke uz slogan „We are Intesa Sanpaolo Group“. Kao dodatne mogućnosti unaprjeđenja kvalitete života naših zaposlenika s različitim ponuđačima usluga i trgovinama dogovoreni su razni popusti i pogodnosti pri kupnji koji se mogu ostvariti identifikacijom kao zaposlenik PBZ grupe.

Interne novine PBZXpress

S ciljem poboljšanja interne komunikacije u PBZ grupi 2006. godine pokrenuto je izdavanje internih novina – PBZXpressa u suradnji Ljudskih resursa i Odnosa s javnošću i marketinga. Mjesečnik PBZXpress distribuira se čitavoj PBZ grupi, a zaposlenici svoj primjerak dobivaju na ruke. Specifičnost PBZXpressa u tome je što je fokus novina na zaposlenicima koji svojim sugestijama i idejama oblikuju novine, pa su tako naši zaposlenici i autori članaka.

Kako postati dio PBZ Grupe

Kako postati dio PBZ Grupe

Selekcijski postupak

Odabir novih zaposlenika temelji se na procjeni ključnih kompetencija za pojedinu poziciju koje zaposlenik mora posjedovati kako bi njegov potencijal došao do punog izražaja na radnom mjestu za koje je odabran. U selekcijskom postupku koriste se razne metode kako bi procjene kompetencija bile što objektivnije, valjane i pouzdane. Svaki kandidat uključen u selekcijski postupak za neku poziciju u PBZ grupi sudjeluje u tri ili više selekcijskih krugova, pri čemu je zadovoljavanje kriterija uvjet za uključivanje u sljedeći korak u selekcijskom postupku. U prvom selekcijskom krugu pristupa se psihologijskom testiranju koje se sastoji od kognitivnih testova i upitnika ličnosti. Sljedeći je korak razgovor s predstavnikom Ljudskih resursa, a u trećem selekcijskom krugu u razgovoru sudjeluju rukovoditelji organizacijskoga dijela koji zapošljava novoga zaposlenika. Ovisno o poziciji koja se popunjava, selekcijski postupak može još dodatno sadržavati test poznavanja stranoga jezika, test poznavanja rada u MS Excelu, pripremu stručnih prezentacija i/ili dodatan selekcijski razgovor. 

selekcijski postpak

Selekcijski krug

Po završetku selekcijskog postupka svaki kandidat koji je bio uključen u neki od selekcijskih krugova dobiva povratnu informaciju. Podatci kandidata uključenih u selekcijski postupak ostaju u bazi PBZ grupe za buduće natječaje te postoji mogućnost ponovnoga kontaktiranja s kandidatom u slučaju otvaranja pozicije koja je u skladu s njegovim profesionalnim profilom i interesima.

Predstavljanje poslodavca

Kako bismo se upoznali s potencijalnim kandidatima i prezentirali mogućnosti zaposlenja i ostvarivanja karijere u PBZ grupi, surađujemo s različitim institucijama, visokoškolskim ustanovama i studentskim udrugama. 
PBZ grupa tako je prisutna na danima karijera brojnih fakulteta diljem Hrvatske, a u prethodnih godinu dana s nama ste mogli komunicirati na Fakultetu organizacije i informatike, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, kao i na događanjima koja je organizirala studentska udruga eStudent. U suradnji s časopisom VIDI svake godine održavamo prezentaciju Informacijske i komunikacijske tehnologije PBZ grupe najboljim studentima tehničkih fakulteta za koje PBZ grupa omogućuje 100 besplatnih jednogodišnjih pretplata na časopis VIDI.

Česta pitanja

Kako izgleda selekcijski postupak za PBZ grupu?
Selekcijski postupak za sve je kandidate jednak te uključuje psihologijsko testiranje kao prvi korak i najčešće dva kruga selekcijskih razgovora. Za pojedine natječaje postoji potreba za dodatnim krugom koji uključuje provjere specifičnih znanja relevantnih za otvorenu poziciju. 

Što ako nisam iz Zagreba i nemam mogućnost putovanja na selekciju u Zagreb?
Za sve kandidate koji nisu u mogućnosti pristupiti postupku u Zagrebu selekcijski postupak organiziramo online, u vidu online psihologijskog testiranja preko našega partnerskog portala https://www.careerathand.com/ i organizacije razgovora preko Skypea.

Kako izgleda psihologijsko testiranje?
Psihologijsko testiranje sastoji se od testova kognitivnih sposobnosti i upitnika ličnosti te ne uključuje pitanja stručnih znanja o pojedinom području. Više informacija možete pročitati u dijelu "Selekcijski postupak". 

Koliko traje psihologijsko testiranje?
Psihologijsko testiranje u prostorima Banke traje otprilike dva i pol sata, a vrijeme potrebno za završetak elektronskog testiranja okvirno je sat i pol.

Što mogu očekivati nakon što sam poslao prijavni upitnik na e-mail posao@pbz.hr?
Ako je sve u redu s Vašom otvorenom prijavom, zaprimit ćete naš e-mail zahvale. U slučaju poslovne potrebe za angažmanom kandidata Vašega profesionalnog profila, kontaktirat ćemo s Vama kako bismo Vas uključili u selekcijski postupak za otvoreno radno mjesto. 

Koliko dugo otprilike čuvate moje podatke u bazi kandidata?
Otvorene prijave kandidata u našoj se bazi pohranjuju na dvanaest mjeseci te Vas pozivamo da nakon isteka 12 mjeseci ponovite svoju prijavu kako bismo znali da ste i dalje zainteresirani za PBZ grupu kao poslodavca. U slučaju novosti u Vašem profesionalnom životopisu, prijavu možete i ranije ponoviti.
 
Što znači poslovni „dress code“?
Poslovni "dress code" isključuje odjeću neprikladnu za poslovno okruženje, odjeću od trapera ili sportsku odjeću i obuću.

Kako ostvariti karijeru u PBZ grupi

Kako ostvariti karijeru u PBZ grupi

Brojne prilike za naše zaposlenike

Interna mobilnost

Kod otvaranja ili popunjavanja slobodnih radnih mjesta priliku dajemo i našim zaposlenicima koji žele drugačije iskustvo od trenutnog. Sudjelovanjem u internim natječajima naši zaposlenici nadograđuju svoja dosadašnja znanja, a istodobno organizacijski dijelovi dobivaju svježinu i osnaženje unutarnjih snaga kroz osobu koja poznaje sustav, ali daje novu i drukčiju perspektivu.

Međunarodno iskustvo

Zaposlenici PBZ grupe, članice velike bankarske grupacije Intese Sanpaolo, imaju mogućnost sudjelovanja u međunarodnim internim natječajima ISP grupe te dobivaju priliku stjecanja međunarodnoga iskustva u matičnoj banci ili jednoj od njezinih preostalih članica. Radom u inozemstvu, koje najčešće traje dvije godine, zaposlenici usvajaju dragocjena stručna znanja, razvijaju svoje profesionalne kompetencije i usavršavaju strane jezike. Međunarodni je angažman privremenoga karaktera te se njegovim istekom zaposlenik vraća u svoj prvotni organizacijski dio u PBZ grupi. Radom u internacionalnom timu dodatno se razvija tolerancija različitosti, različitih kultura, običaja i navika, što značajno obogaćuje osobu, ali i organizaciju koje je dio. Povratkom u Hrvatsku, širenjem takvih iskustava naš se tim jača u duhu tolerancije, poštovanja i razumijevanja, kako klijenata tako i samih kolega. Stečeno znanje i iskustvo te njegovo nesebično dijeljenje s kolegama zaposleniku može biti dodatni faktor za daljnje napredovanje u PBZ grupi. Dosadašnja međunarodna iskustva potiču značajan interes ISP grupe za naše zaposlenike, ali i daljnje prijave naših kolega. Neki su se zaposlenici već vratili, neki su još u međunarodnim timovima, a neki tek planiraju otići. 

Moja priča u PBZ-u

Ivana
direktorica poslovnice u Regiji Zagreb

Timu PBZ-a pridružila sam se 2005. godine, a moj prvi posao bio je na radnom mjestu bankarske službenice. Nakon položenog pripravničkog ispita radila sam poslove osobne bankarice, gdje sam stjecala iskustvo u kreditnom poslovanju, te potom poslove voditelja smjene gdje sam uz razne dodatne poslove asistirala voditelju poslovnice u kontroli svih poslovnih procesa i ostvarenju budžeta. Svoja prva iskustva u voditeljskom poslu stekla sam 2007. godine kao voditeljica poslovnice s 10 zaposlenika, a 2008. godine kao direktorica poslovnice preuzela sam vođenje strateške poslovnice s 22 zaposlenika i odgovornost za sveukupno poslovanje i kvalitetu rada, stopostotno ispunjenje budžeta te profitabilnost i uspješnost poslovanja. Moj radni dan je izrazito dinamičan, uključuje primjenu i praćenje svih aspekata Retail poslovanja, suradnju s kolegama iz ostalih odjela Banke te razgovore s najzahtjevnijim klijentima. Kad dođu novi djelatnici koje moram uvesti u posao, obično prvo pitaju što je njegova posebnost. Moj odgovor je: 
1. radimo s klijentima 
2. radimo s njihovim novcem 
3. baratamo mnogim informacijama koje moraju biti točno prezentirane 
4. klijenti moraju otići zadovoljni ako želimo da se vrate. 

Zahtjevi klijenata i poslovno okruženje postaju sve kompleksniji, stoga je za uspješno obavljanje posla presudno kontinuirano profesionalno usavršavanje, kako u općem znanju o bankarskom poslovanju tako i u onim pratećim „soft“ vještinama i kompetencijama. Nakon dobivene diplome Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu završila sam trogodišnju PBZ Poslovnu školu te stekla dodatnu diplomu iz područja općega menadžmenta. Prošla sam brojne edukacije iz područja komunikacijskih i prodajnih vještina, coaching and motivation edukacije te stekla ovlaštenje HANFA-e za zastupanje sukladno Zakonu o osiguranju. Na posao dolazim biciklom, a odlazim uvijek s osmijehom.

Marina
direktorica u Upravljanju rizicima

Radim kao direktorica u Upravljanju rizicima, zadužena za tim koji se bavi uređivanjem pravila i procesa odlučivanja u kreditnom poslovanju Banke. Naravno, uz interne metodologije i pravila postupanja, fokus aktivnosti čini izgradnja informacijskih sustava koji sadrže s jedne strane pravila brzoga i automatiziranoga odlučivanja temeljem internih statističkih modela, a s druge i podršku odlučivanju u slučajevima velikih i kompleksnijih kreditnih zahtjeva. U Banci sam se zaposlila nakon diplome FER-a, što nije bio uobičajen izbor među studentskim kolegama, ali mi se inženjersko obrazovanje ovdje pokazalo korisnim i primjenjivim. Započela sam strukturirani pripravnički staž u nekoliko organizacijskih dijelova Banke, a potom je uslijedilo 18 mjeseci edukacije i rada u matičnoj kompaniji u Milanu. Povratkom u Zagreb opredijelila sam se za nastavak karijere u upravljanju rizicima jer mi se činilo zanimljivo, izazovno, novo i tehnološki napredno. Svaki mi je dan novi izazov, prilika za učenje, rješavanje problema i upoznavanje ljudi. Najvažnijim dijelom posla smatram okolinu u kojoj radim: od kolega iznimnih kvaliteta, koji si međusobno pomažu i uvijek spremno prihvaćaju nove izazove, do nadređenih koji su uz nas za slučaj da negdje „zapne“ te potiču entuzijazam i proaktivnost. Ukratko, uza sve zanimljivosti struke, na prvom mjestu ljudi oko mene čine ovaj posao vrijednim truda.

Razvoj i usavršavanje

Razvoj i usavršavanje

PBZ poslovna škola

Unaprjeđenje osnovnih poslovnih i rukovodnih vještina ne prepuštamo slučaju. Kreirali smo i provodimo jedan od najdugovječnijih korporativnih razvojnih programa u Hrvatskoj – PBZ Poslovnu školu, interno znanu kao POŠ. 
Više od tisuću polaznika strukturirano je razvilo temeljne kompetencije i nastavilo ostvarivati svoj potencijal u svoju korist i korist Banke. Izgrađena je prepoznatljiva korporativna kultura i način poslovanja kojim se ponosimo. Angažiranost, radna uspješnost, lojalnost i promocije samo su neki od vidljivih rezultata POŠ-a. No glavna prednost zbog koje se isplati biti POŠ-ovac jest povezivanje s kolegama, širenje socijalne mreže, rađanje prijateljstava i dijeljenje iskustava. Bogatstvo je to koje nema cijenu.

Edukacija zaposlenika

Pratimo, podržavamo i osnažujemo naše zaposlenike na njihovim karijernim putovima. Pružamo mogućnosti za usavršavanje u specijalističkom ili rukovodnom smjeru u skladu s interesima zaposlenika. Otvaramo nove horizonte sufinanciranjem daljnjega školovanja zaposlenika. Vjerujemo da je ulaganje u zaposlenike investicija, a ne trošak. Znamo da učenje ne čine samo seminari, stoga razvojne aktivnosti oblikujemo koristeći se različitim alatima, interaktivnim kanalima i metodama. Iskoristite poticajno i podržavajuće okruženje u kojem samo „promjena stalna jest“.

Studenti u PBZ grupi

Studenti u PBZ grupi

STEM stipendije

Privredna Banka Zagreb svojim stalnim ulaganjima u tehnološki razvoj i kvalitetne kadrove oblikuje nove standarde u bankarskom poslovanju.

Upravo su zaposlenici PBZ-a temelj uspješnog poslovanja, koji aktivno sudjeluju u modernom razvoju banke i kreiranju stalnih promjena.

Vizija Banke jest biti uzor i centar izvrsnosti u stvaranju novih vrijednosti, čime na prvo mjesto stavlja svoje zaposlenike pa tako i stipendiste.

Ako si:

 • izvrstan student / izvrsna studentica na drugoj ili višoj godini preddiplomskog / diplomskog redovnog studija
 • privlači te rad u bankarskom sektoru,

imaš priliku:

 • financijski si olakšati studiranje
 • nakon studija nastaviti raditi u suradljivu, inovativnu i tehnološki naprednu okruženju.

Prijavi se na natječaj Privredne banke Zagreb za dodjelu stipendije iz STEM područja, a ako budeš odabran/a, steći ćeš pravo na mjesečnu stipendiju za vrijeme redovitoga studiranja u iznosu od 3.500 KN (464,53 EUR) neto kroz cijelu kalendarsku godinu. 

Uz to, završetkom studija i na ponudu Privredne banke Zagreb zasnovat ćeš radni odnos upravo u Privrednoj banci Zagreb.

Detalje natječaja i njegove uvjete pogledaj na stranici. 
Prijavi se preko linka studentske stipendije, dok nam svoja dodatna pitanja možeš poslati putem e-mail adrese: stipendija@pbz.hr

 

Praksa u PBZ-u

Primijeni stečena znanja iz škole i s fakulteta u realnom sektoru, u jednoj od vodećih banaka u Hrvatskoj, obavljanjem stručne neplaćene prakse u PBZ-u.

Što te očekuje:

 • mogućnost stjecanja prvih radnih iskustava u trajanju do četiri tjedna (160 sati) u različitim organizacijskim dijelovima Banke, uzimajući u obzir tvoje sklonosti i interese te trenutačne organizacijske mogućnosti
 • iskusni, stručni i visokokvalificirani mentori
 • ugodna i poticajna radna klima
 • stjecanje novih osobnih i poslovnih kontakata

U prijavi očekujemo da nam pokažeš sljedeće:

 • redovit si učenik ili student / redovita si učenica ili studentica
 • imaš dobre ocjene
 • barem te jedan od profesora preporučuje za ovu praksu
 • motiviran/motivirana si za rad u određenom organizacijskom dijelu Banke
 • spreman/spremna si posvetiti se radnim zadatcima koji će ti biti dodijeljeni tijekom izvršavanja prakse.

Pri odabiru kandidata za praksu prednost dajemo učenicima/studentima ekonomskih usmjerenja, posebno financija i bankarstva, te studentima iz STEM područja. 
Prijavi se preko linka studentska praksa a sve dodatno pitaj nas na e-adresi: prakse@pbz.hr.

Iskustva naših zaposlenika
Posao i roditeljstvo

Posao i roditeljstvo

Privredna banka Zagreb zna koliko je zaposlenicima važno uspostaviti ravnotežu između obiteljskoga i poslovnoga života, zbog čega je 2012. godine otvoren korporativni vrtić u poslovnoj zgradi banke. Svjesna činjenice da je potrebno osnažiti žene na tržištu rada, Privredna banka Zagreb s velikom senzibilnošću postupa prema novim zaposlenicama koje su tijekom postupka zapošljavanja bile u drugom stanju. Ponosimo se te rado ističemo naše zaposlenike koji su odlučili iskoristiti svoje pravo na roditeljski dopust te su samim time pozitivan primjer uključenih očeva u brigu o djetetu. U nastavku upoznajte naše kolege majke i očeve koji su uz potporu poslodavca uspješni u balansiranju obiteljskih i poslovnih obveza.

DINO ŠIPIĆ

menadžer za odnose s klijentima

„Korištenje roditeljskoga dopusta za mene je jedna od najboljih odluka koje sam donio u posljednje vrijeme. Konačno sam se u potpunosti mogao posvetiti djetetu i nadoknaditi izgubljeno vrijeme koje sam zbog poslovno/privatnih obveza propustio. Snažnije sam se povezao s djetetom te shvatio koliko zapravo briga oko jednogodišnjega djeteta iziskuje truda i napora s obzirom na to da je prethodno najveću količinu tereta nosila supruga. Moram napomenuti da sam u potpunosti uživao u svakom provedenom trenutku s djetetom, toliko da sam imao osjećaj da je vrijeme roditeljskoga dopusta, nažalost, prebrzo prošlo. Ponosan sam što je u tom razdoblju dijete napravilo prve korake jer smo svakodnevno, bez forsiranja, vježbali i razvijali motoriku kroz igru i samo igru. Članovi moje obitelji, kao i kolege i nadređeni, u potpunosti su me poduprli u odluci te su me 'upozorili' da ću proživjeti jedno od najljepših razdoblja u svom životu. Naravno, bili su potpuno u pravu.“

IVANA STIPČEVIĆ

bankarska službenica

„U trenutku kada sam saznala da ću postati majka, zapitala sam se kako će se to odraziti na moje radno mjesto. Nisam bila u stalnom radnom odnosu, zbog čega sam se još više zabrinula. Međutim, uskoro sam se uvjerila da je moja briga neopravdana. Iako to nije zakonska obveza, nadređeni iz PBZ-a pružili su mi sigurnost i ponudili mi ugovor na neodređeno vrijeme. Iako bi takva praksa trebala biti uobičajena, nažalost još nije te mnoge žene kod svojih poslodavaca nisu bile te sreće. Ovaj mali korak za PBZ za mene je golem i na ovoj prilici i potpori neizmjerno sam zahvalna. Lijepo je znati da imaš poslodavca na svojoj strani, osobito u posebnim trenutcima života kao što je majčinstvo.“

KARLA JOSIPA DŽAJA

bivša stipendistica, a sadašnja zaposlenica na rodiljnom dopustu

„PBZ mi je sa stipendijom, još od treće godine fakulteta, pomogao da ranije stvorim uvjete za zasnivanje obitelji. Sa stalnim primanjima i osiguranim zaposlenjem po završetku fakulteta osjećala sam veliko olakšanje i poticaj za ostvarenje u roditeljskom smislu. Kako sam završila fakultet u već visokom stupnju trudnoće, bilo me strah kako će proteći proces zaposlenja. PBZ mi je izišao u susret i potrudio se što više olakšati mi to prijelazno razdoblje. Sada sam zaposlenica PBZ-a na rodiljnom dopustu. Vrlo sam zahvalna na iskazanom razumijevanju i veselim se početku rada po povratku s rodiljnoga.“

Employer award Adria 2021 nagrada

Best Employer Brand Awards Adria 2021

Privredna banka Zagreb ponosni je dobitnik Best Employer Brand Awards Adria u kategoriji Najbolje videoprezentacije.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja