• Nema rezultata za traženu pretragu

Bihevioralne financije i ponašanje ulagatelja

Donošenje financijskih odluka

Strah, nesigurnost, sigurnost i žaljenje neke su od emocija koje mogu utjecati na odluke o ulaganju. Prethodna iskustva i pogreške, kao i iskustva drugih osoba također mogu dovesti do pogreške u procjeni ili odabiru strategije ulaganja.

Sklonost iracionalnom razmišljanu osobito je izražena u situacijama visoke volatilnosti financijskog tržišta i može ugroziti sposobnost svjesnosti i prihvaćanja prilika koje se mogu pojaviti.

Oprez je uvijek nužan.

Bez obzira na to nalazi li se tržište u stabilnom okružju ili u nekoj izvanrednoj situaciji koja zahtijeva složene odluke, uvijek je važno biti oprezan, dobro razmisliti i donijeti odluku bez panike.

Ponašanje ulagatelja

Trend kretanja tržišta teško je predvidjeti i kontrolirati, međutim možemo naučiti kontrolirati svoje ponašanje i emocije kako bismo donijeli učinkovite odluke.

Razumijevanje bihevioralnih financija može pomoći u definiranju stvarnih potreba i ciljeva ulagatelja, što je važna informacija za fazu financijskog planiranja.

Pokrenite video

Saznajte kako bihevioralne financije mogu pomoći u donošenju racionalnih financijskih odluka te kako uz podršku investicijskih savjetnika učinkovito planirati ulaganje za postizanje željenih ciljeva.

Svijet ulaganja


Dobra informiranost pomaže pri donošenju odluka o ulaganju. 

Kako bi vam približili i pojednostavili svijet ulaganja posjetite novu rubriku Edukativno o ulaganjima i unaprijedite svoje znanje o osnovnim investicijskim pojmovima.

Za više informacija posjetite najbližu PBZ poslovnicu.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja