• Nema rezultata za traženu pretragu

Svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju"

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih

Zagreb, 29. svibnja 2024. – Sinoć je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održano svečano događanje humanitarnog projekta PBZ grupe, dio Intesa Sanpaolo Grupe, pod nazivom „Kad srca pjevaju“. PBZ grupa je zajedno s predstavnicima Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnateljima bolnica, predstojnicima klinika te voditeljima pedijatrijskih odjela, kao i ravnateljima domova socijalne skrbi, klijentima, poslovnim partnerima i korisnicima Premium Visa kartica te drugim uvaženim gostima promovirala novi ciklus donacija ukupne vrijednosti 315 tisuća eura.

Novi ciklus donacija dio je jedinstvenog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem putem kojih PBZ grupa već 16 godina zaredom pomaže nacionale projekte koji djeci i mladima omogućavaju bolju zdravstvenu i socijalnu skrb.

„Drago mi je da i ove godine nastavljamo njegovati našu tradiciju organiziranja posebnih događanja za naše klijente i  korisnike Premium Visa kartica s naglaskom na humanitarni aspekt  jednog od najdugovječnijih humanitarnih projekta u zemlji „Činim dobro svaki dan“.  Želja nam je bila objediniti tri važne komponente - humanost, glazbu i sport  i u tom duhu obilježiti novi ciklus donacija iz ovog jedinstvenog projekta na koji smo iznimno ponosni. Nazvali smo ga „Činim dobro svaki dan“ jer smo njime htjeli naglasiti kontinuiranu brigu, pomoć zajednici u kojoj poslujemo, kao našu dugoročnu strategiju, a  po čemu je ovaj projekt uistinu poseban i na našem i na drugim tržištima. Tu smo zaista primjer iznimne prakse. Dokaz tome su i postignuća ovog projekta. Tijekom 16 godina kontinuiranog postojanja do sada smo u fond projekta „Činim dobro svaki dan“ donirali oko 5 milijuna eura i, uključujući današnje donacije, ukupno realizirali 88 donacija za domove za djecu i mlade, pedijatrijske odjele i dječje bolnice. Kao velika financijska grupa svjesni smo značajnog utjecaja na društveni i okolišni kontekst u kojem poslujemo. Želimo graditi budućnost potičući održivi razvoj u korist okoliša, mladih i uključivog društva. Također, i dodjelom ovih donacija još smo jednom potvrdili da smo vodeći donator u zemlji među financijskim  institucijama“, izjavio je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda.
 
U sklopu događanja Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb, kao dio pomaganja projektu „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“, dobio je donaciju u iznosu 45.000 eura za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i bazena, što će omogućiti djeci da uživaju u sigurnom i veselom okruženju. Centar za pružanje usluga u zajednici Maestral iz Splita u sklopu projekta „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ dobio je donaciju u iznosu 50.000 eura za nabavu električnog vozila. Ova vrijedna donacija osigurat će Centru siguran i ekološki prihvatljiv prijevoz čime se doprinosi i očuvanju planeta, stvarajući ljepšu budućnost za sve. U sklopu projekta „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ Klinički bolnički centar Zagreb dobio je donaciju u iznosu 60.000 eura za nabavu digitalnog EMNG uređaja i volumetrijskih pumpi, a Opća bolnica Dr. Josip Benčević iz Slavonskog Broda 50.000 eura za kupnju EEG uređaja. U sklopu projekta „Srcem za djecu s malignim bolestima“ Klinički bolnički centar Osijek dobio je donaciju u iznosu 60.000 eura za kupnju ultrazvučnih nebulizatora, dječjih kreveta za intenzivnu njegu, podesivih i elektromotornih kreveta, 24-satne pH metrije s impedancijom i druge medicinske opreme. Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Zakladi ZORA uručena je donacija u iznosu 50.000 eura za kupnju medicinske opreme koja će omogućiti provođenje projekta „Uvođenje staničnih imunoterapija tumora u Republici Hrvatskoj“.   

Svečanost uručenja novog ciklusa donacija svojim dolaskom uveličao je i izbornik Zlatko Dalić, koji je zajedno s Lukom Modrićem dugogodišnji brend ambasador PBZ grupe i Premium Visa kartice. 

Nakon uručenja donacija uslijedio je poseban glazbeni program u sklopu kojeg su nastupili Tatjana Matejaš Cameron – Tajči, Baby Lasagna, Nina Kraljić, Vinko Ćemeraš i Martin Kosovec uz pratnju Ante Gele i orkestra.

U sklopu programa organizirana je i izložba pop-art radova Sonje Marjanović te je za ovu prigodu slikarica posebno izradila pop-art vizuale s likom Zlatka Dalića i Luke Modrića koje je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, kao posebno iznenađenje uručio glazbenim gostima Baby Lasagni i Tatjani Matejaš-Tajči.

Činim dobro svaki dan i Visa kartica sa srcem
Projekt „Činim dobro svaki dan“ i Kartica sa srcem tržištu su predstavljeni 2008. godine, a kreirani su s ciljem dugoročnog, kontinuiranog pomaganja zajednici u kojoj PBZ grupa posluje. Visa kartica sa srcem posebna je kartica koja osim financijskih pogodnosti ima, kao ni jedna druga kartica na našem tržištu, i humanitarni karakter budući da za svaku transakciju napravljenu ovom karticom PBZ grupa izdvaja po deset centi, bez dodatnog troška za njezine korisnike. Prikupljenim sredstvima PBZ grupa pomaže projekte Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi. U sklopu ovog projekta PBZ grupa je do sada donirala oko 5 milijuna eura te uručila 88 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama te domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja