• Nema rezultata za traženu pretragu

Carlo Messina 5. put najbolji CEO europskih banaka

Carlo Messina peti put najbolji CEO europskih banaka prema rangiranju Institutional Investora

Ovo su rezultati opsežnog istraživanja oko 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara koje je proveo Institutional Investor

Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Europi za odnose s institucionalnim ulagačima i financijskim analitičarima te za okolišne, društvene i upravljačke aspekte (ESG) prema rang-listi specijalizirane istraživačke tvrtke Institutional Investor za 2022. U tom je kontekstu, zbog kvalitete odnosa s investitorima, Intesa Sanpaolo bila i prva banka među „Najuglednijim tvrtkama”.

Carlo Messina najbolji je glavni izvršni direktor (CEO) u europskom bankarskom sektoru već petu godinu, otkako je prije sedam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove institucionalnih investitora i financijskih analitičara.

Stefano Del Punta najbolji je CFO  šesti put; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, najbolje je rangiran peti put; Marco Delfrate prvi je na rang-listi među stručnjacima za odnose s investitorima već pet godina; Intesa Sanpaolo treći je put zauzela prvo mjesto po pitanju okolišnih, društvenih i upravljačkih (ESG)  aspekata među europskim bankama.

Nadalje, Upravni odbor Intese Sanpaolo zauzeo je prvo mjesto među europskim bankama na novoj rang-listi uvedenoj ove godine.

Tijekom ceremonije Europe & Emerging EMEA Equities Awards održane u Londonu 7. rujna, Intesa Sanpaolo također je dobila prvu nagradu u sljedećim kategorijama:

  • Grand Prix - Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima u ukupnom poretku
  • Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima - Financijske institucije  

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor, a koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među približno 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara, naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i Uprave Grupe, koje investitori i financijski analitičari već dugo smatraju ponajboljima u Europi.

Institutional Investor neovisni je provoditelj istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa izniman ugled među institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima.

„Ove prestižne nagrade, koje nas još jednom svrstavaju u europski vrh, odražavaju našu kontinuiranu predanost poboljšanju – čak i u potpuno novim uvjetima – kvalitete našeg odnosa s tržištem i naše osjetljivosti na okolišna, društvena i upravljačka (ESG) pitanja. Posebno smo ponosni što je priznanje naših investitora potvrđeno u godini u kojoj smo predstavili naš Poslovni plan za razdoblje 2022. – 2025.,  prepoznajući industrijske inicijative Banke zajedno s našom sposobnošću da ostvarimo značajne ciljeve u vrlo izazovnom kontekstu”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja