• Nema rezultata za traženu pretragu

PBZ donacija Dječjem domu Zagreb

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio senzoričko igralište

Zagreb, 4. svibnja 2022. – PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“. Najnovijom donacijom u iznosu od 312.232.56 kuna omogućila je izgradnju i opremanje senzoričkog igrališta u Dječjem domu Zagreb. 

„Raduje nas svaka prilika da pomognemo djeci i mladima u Hrvatskoj. Stoga nam je zadovoljstvo putem našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomoći Dječjem domu Zagreb. Ovom donacijom, koja je omogućila izgradnju senzoričkog igrališta, nadamo se da smo uljepšali svakodnevne trenutke, igru i odrastanje korisnika ovog Doma. Za pomoć djeci i mladima samo u sklopu ovoga projekta do sada smo izdvojili više od 27,5 milijuna kuna te realizirali 62 donacije koje potvrđuju našu trajnu opredijeljenost i posvećenost pomaganju zajednici u kojoj poslujemo, a koju ćemo njegovati i ubuduće“, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb

Dječji dom Zagreb pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima. Trenutno u institucijskim i izvaninstitucijskim uslugama ima 450 korisnika, djece i članova njihovih obitelji. Na lokaciji Doma u Nazorovoj ulici 49 zbrinjavaju najmlađe korisnike, djecu do sedam godina starosti, njih 90. Na istoj lokaciji nalazi se i Majčinski dom, koji brine o nezbrinutim trudnicama i majkama s djecom, te trenutno broji 18 korisnika. „Jedna od vrlo važnih usluga za najmlađu djecu koja imaju probleme ili rizike u razvoju je rana intervencija. U okviru ove usluge pružamo terapiju senzoričke integracije za tridesetak djece. Zahvaljujući pomoći PBZ Grupe i njihovom projektu „Činim dobro svaki dan“, u suradnji s našim nadležnim Ministarstvom, danas imamo senzorički park koji će standard ove terapije značajno podići i pomoći dječici u tretmanu. Zahvaljujem Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, PBZ Grupi te svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za nas vrlo vrijedne donacije. Ova donacija samo je nastavak naše dugogodišnje suradnje s PBZ-om, kroz različite humanitarne akcije i sponzorstva našem Domu“,  istaknula je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Doma za djecu Zagreb.

„Briga za dobrobit djece i mladih temeljna je odgovornost pojedinca, zajednice, ali i cijeloga društva i kao takva treba biti u središtu svih naših aktivnosti i međusobne suradnje. Humanitarna akcija PBZ Grupe primjer je dobre prakse društvene odgovornosti i suradnje, ali i njihov doprinos podizanju kvalitete života djece u domovima socijalne skrbi je vrlo značajan. Vrijednost ove donacije, ali i svih prijašnjih donacija u vrijednosti od gotovo 5 milijuna kuna za domove socijalne skrbi, osim što se ogleda u boljim uvjetima svakodnevnog življenja i odrastanja djece i mladih u domovima socijalne skrbi, svakako doprinosi daljnjem senzibiliziranju javnosti za potrebe djece koja su uskraćena za život u vlastitoj obitelji i potiče podršku šire društvene zajednice ovoj skupini djece i mladih“, istaknula je Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Donacija Dječjem domu Zagreb dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već trinaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 27,5 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 62 donacije, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja