• Nema rezultata za traženu pretragu

Donacija sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić"

Sisak, 29. svibnja 2019. - Predstavnici PBZ Grupe uručili su sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" donaciju u iznosu od 299.875,00 kuna, koliko je bilo potrebno za kupnju EEG uređaja za Odjel za pedijatriju. Ova donacija dio je projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan", a omogućit će kvalitetniju zdravstvenu skrb malenih pacijenata Sisačko-moslavačke županije.

Po prvi puta uručenju donacije pridružili su se i Crveni nosovi klaunovidoktori – profesionalni umjetnici posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama, što je posebno razveselilo djecu na liječenju na Odjelu za pedijatriju sisačke Opće bolnice. Djeca su uživala u susretu s klaunovima i na trenutak su suze i bol zamijenili smijeh, radost i igra.

Projekt "Činim dobro svaki dan" namijenjen je pomaganju djece i mladih. Sredstvima prikupljenim za ovaj projekt PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. PBZ Grupa je do sada prikupila više od 16 milijuna kuna te je realizirala 39 donacija, uključujući 29 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

 

"Ova donacija omogućila nam je kupnju uređaja za elektroencefalografiju i poligrafiju/polisomnografiju, što je jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji. Ključan je za dijagnosticiranje epilepsija u dječjoj dobi i razlikovanje epileptičkih od drugih neepileptičkih cerebralnih napadaja. Godišnje se na našem Odjelu napravi oko 500 snimaka EEG-a u budnosti i spavanju što govori o važnosti i potrebi za ovim dijagnostičkim pretragama. Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe, napravit ćemo značaj iskorak u dijagnostici poremećaja iz područja pedijatrijske neurologije, a naš Odjel sada je jedino mjesto u Županiji s takvim sposobnostima", istaknuo je mr. sc. Goran Kuzmac, dr. med., voditelj Odjela za pedijatriju.   

"Raduje me da smo s našim projektom "Činim dobro svaki dan" pomogli i sisačkoj bolnici i njezinim malenim pacijentima, doniravši suvremeni EEG uređaj i na taj način u dugačak niz realiziranih donacija, gradova i županija koje smo obišli s ovim našim projektom, upisali i dvadesetu - Sisačko-moslavačku županiju. Godine 2008. kada smo pokrenuli "Činim dobro svaki dan" projekt vodili smo se željom da kreiramo projekt putem kojeg ćemo dugoročno i kontinuirano pomagati našoj zajednici, a svakom novom donacijom, nakon više od deset godina njegovog postojanja, tu namjeru i potvrđujemo", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda

„Jako nas raduje kada kompanije prepoznaju vrijednost i snagu naše misije te nam omoguće posjet i bolnicama u kojima nismo redovito. Svakom takvom suradnjom bliže smo ostvarenju želja naših donatora, a to je klaun u bolnici svaki dan, za svako dijete", rekao je Zoran Vukić, osnivač Crvenih nosova i prvi certificirani klaundoktor u Hrvatskoj.Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, kao što su: Tomislav Dulibić, državni tajnik Ministarstva zdravstva; Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, Roman Rosavec, zamjenik sisačko-moslavačkog župana te brojni drugi. 

Detaljnije nawww.cinimdobro.hr; www.pbzcard.hr

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja