• Nema rezultata za traženu pretragu

Društveno odgovorno ulaganje i ESG

Koncept koji se uz financijske kriterije temelji i na ESG kriterijima s ciljem stvaranja vrijednosti za društvo u cijelosti i za investitora.

Pogledajte edukativni video

Održivost

Poštivanje okoliša i ljudi, odgovorno korištenje prirodnih resursa.

Društveno odgovorno ulaganje

Stvaranje vrijednosti za društvo u cjelini i za investitora.

Provedba praksi ESG-a

Ključ za osiguravanje održivog rasta poslovanja.

Održivost i ESG

Poštivanje okoliša i ljudi te odgovorno korištenje prirodnih resursa i općenito održivost sve su važnija pitanja u svakodnevnom životu.
Čak su i u svijetu financija i ulaganja ovi koncepti počeli zauzimati središnju ulogu, i to u tolikoj mjeri da danas možemo govoriti o održivim financijama.

Posebno je relevantan koncept društveno odgovornog ulaganja („Socially Responsible Investment” ili SRI): to je pristup ulaganju koji kao pokretač izbora koristi ne samo financijskih kriterije, već i ESG* kriterije.

 

Društveno odgovorno ulaganje ima za cilj stvaranje vrijednosti za investitora i za društvo u cjelini putem provedbe strategije usmjerene na okoliš, društvo i kvalitetno upravljanje tvrtkama.

 

* ESG je kratica za: „Environmental” (okoliš), „Social” (društvena pravila), „Governance” (korporativne upravljačke prakse). 

Društveno odgovorno ulaganje

Pokrenite video i saznajte više o konceptu održivog ulaganja te na koji način integracija i primjena ESG kriterija u srednjoročnim i dugoročnim ulaganjima može dovesti do ublažavanja poslovnih rizika te ostvarivanja održive dobiti.

Svijet ulaganja


Dobra informiranost pomaže pri donošenju odluka o ulaganju. 

Kako bi vam približili i pojednostavili svijet ulaganja posjetite novu rubriku Edukativno o ulaganjima i unaprijedite svoje znanje o osnovnim investicijskim pojmovima.

Za više informacija posjetite najbližu PBZ poslovnicu.

 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja