• Nema rezultata za traženu pretragu

15. obljetnica projekta „Činim dobro svaki dan"

U sklopu ovog jedinstvenog projekta PBZ grupa je donirala oko 4,5 milijuna eura i uručila 76 donacija bolnicama i dječjim domovima

Zagreb, 22. studenog 2023. – PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, danas je zajedno s partnerima proslavila petnaestu obljetnicu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem.  U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb okupili su se brojni uzvanici - partneri ovog projekta: predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnateljice i ravnatelji bolnica, predstojnici klinika te voditelji pedijatrijskih odjela kao i ravnateljice i ravnatelji domova socijalne skrbi iz raznih krajeva Hrvatske, partneri prijatelji te drugi uvaženi gosti kako bi zajedno obilježili značajnu obljetnicu ovog jedinstveni projekta i kartice na našem tržištu. 

Projekt „Činim dobro svaki dan“ i Kartica sa srcem tržištu su predstavljeni 2008. godini, a kreirani su s ciljem dugoročnog, kontinuiranog pomaganja zajednici u kojoj PBZ grupa posluje. Visa kartica sa srcem posebna je kartica koja osim financijskih pogodnosti ima, kao ni jedna druga kartica na našem tržištu, i humanitarni karakter budući da za svaku transakciju napravljenu ovom karticom PBZ grupa izdvaja po deset centi, bez dodatnog troška za njezine korisnike. Prikupljenim sredstvima PBZ grupa pomaže projekte Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi. Za ovaj projekt PBZ grupa je do sada donirala oko 4,5 milijuna eura te uručila 76 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama te domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske.

„Izuzetno smo ponosni na naš projekt „Činim dobro svaki dan“ i Visa karticu sa srcem. PBZ grupa se uvijek isticala po svojim CSR aktivnostima, a po ovom projektu i kartici izdvajamo se ne samo na hrvatskome tržištu, već i šire u regiji. Kreirajući ovaj projekt znakovitog naziva „Činim dobro svaki dan“, htjeli smo naglasiti našu kontinuiranu posvećenost i pomaganje zajednici u kojoj poslujemo što je ujedno i dio naše dugoročne strategije. Iznimna postignuća i dugovječnost ovog jedinstvenog projekta potvrda su da smo u tome i uspjeli. PBZ grupa, kao dio Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi, u svom je poslovanju iznimno posvećena    ESG-u (okolišnim, društvenim i upravljačkim aspektima poslovanja) u čemu želimo ubuduće i pojačati svoju ulogu predvodnika na tržištu. Projekt „Činim dobro svaki dan“ jedna je od sastavnica naše ESG orijentacije te nam je posebno drago što nastavljamo dalje s proširenim izdanjem ovog projekta. Tako ćemo ubuduće, osim pomaganja djeci i mladima, uključivanjem novog projekta pod nazivom „Pomažemo djeci, pomažemo zemlji“, čiji cilj je opremanje dječjih domova električnim vozilima, projekt obogatiti novom ESG komponentom – brigom o okolišu“, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda


O suradnji s PBZ grupom na projektu „Činim dobro svaki dan“ govorili su predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čije projekte PBZ grupa pomaže sredstvima doniranim za svoj humanitarni projekt. 

„Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iznimno cijeni dugogodišnji angažman i doprinos PBZ grupe, koja kroz projekt „Činim dobro svaki dan“ podržava naša dva projekta. U okviru projekta „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ u proteklih su devet godina prikupljena i donirana značajna financijska sredstva u svrhu poboljšanja kvalitete života djece i mladih o kojima brine sustav socijalne skrbi čime su u domovima socijalne skrbi diljem Republike Hrvatske potaknute mnoge pozitivne promjene. PBZ grupa odnedavno pomaže i naš projekt pod nazivom „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ kojim se potiče razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga, a koji uz pomaganje djeci sadrži i komponentu zaštite okoliša“, istaknula je Nada Zrinušić, ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.  

„Tijekom svih ovih godina PBZ grupa je doprinosila unaprjeđenju kvalitete usluga u sustavu zdravstva kako kroz projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ tako i danas nabavom opreme u zdravstvenim ustanovama u kojima se provodi liječenje djece oboljele od malignih i djece oboljele od rijetkih bolesti. Inicijativa PBZ grupe da doprinese projektima Ministarstva zdravstva opremanjem zdravstvenih ustanova potrebitom opremom od iznimne je važnosti. Izuzetno cijenimo želju i napore PBZ grupe u zajedničkim naporima i doprinosima očuvanju zdravlja naše djece“, istaknula je Dunja Skoko-Poljak, načelnica Sektora za javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravstva.

Na događanju su uručene i donacije u sklopu tri nova projekta kojima PBZ grupa pomaže sredstvima prikupljenim za projekt „Činim dobro svaki dan“. Tako je u sklopu projekta „Srcem za djecu s malignim bolestima“ Kliničkom bolničkom centru Split uručena donacija u iznosu od 48.000 eura za nabavu monitora vitalnih funkcija, hematološkog analizatora i perfuzora. Klinički bolnički centar „Sestre milosrdnice“ u sklopu projekta „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ primio je donaciju u iznosu od 49.000 eura za nabavu spremnika tekućeg dušika i brojača matičnih stanica, a lovranskom Centru za pružanje usluga u zajednici „Ivana Brlić Mažuranić“ u sklopu projekta „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ uručena je donacija u iznosu od 56.000 eura za nabavu električnog vozila.    

Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja