• Nema rezultata za traženu pretragu

PBZ grupa: donacije Centrima u Selcu i Kraljevici

PBZ grupa uručila donacije Centrima u Selcu i Kraljevici za bolje sutra djeci koja rastu uz nas

Selce/Kraljevica, 20. lipnja 2023. – PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja intenzivno provoditi svoje aktivnosti pomaganja djeci i mladima diljem Hrvatske te je uručila dvije nove donacije u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem. Tako je Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor iz Selca uručena donaciju u iznosu od 42.620,39 eura za rekonstrukciju, uređenje i opremanje stana za organizirano stanovanje njegovih korisnika uz povremenu podršku, a Centru za rehabilitaciju „Fortica“ iz Kraljevice 29.963,56 eura za nabavku medicinskih kreveta, perilice suđa te perilice i sušilice rublja. Donacije su u ime PBZ grupe uručile Nataša Vukić, direktorica u Grupi poslova sa stanovništvom Privredne banke Zagreb, i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda. 

„Donacija PBZ grupe omogućila nam je potpunu rekonstrukciju, uređenje i opremanje stana koji će biti namijenjen mladima za organizirano stanovanje uz povremenu podršku i kao takav će nam donijeti veliku korist u poboljšanju kvalitete života mladih prije izlaska iz alternativne skrbi. U ime djece, djelatnika Centra Izvor i svoje osobno zahvaljujem na ovoj donaciji“, istaknuo je Nikica Sečen, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor. 

Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor, Selce proizašao je iz bivšeg Dječjeg doma u Selcu, koji je osnovan 1918. god. Ustanova danas pruža isključivo izvaninstitucijske usluge (boravak za djecu, organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu i povremenu podršku, podršku udomiteljskim obiteljima, savjetovanje i pomaganje i psihosocijalnu podršku i pomoć u kući) te trenutno zbrinjava oko 160 korisnika. 

„Zahvaljujem PBZ grupi u ime korisnika i djelatnika Centra „Fortica“ kao i u svoje osobno ime na ovoj vrijednoj donaciji koja nam puno znači. Nabavkom deset medicinskih kreveta za korisnike, perilice suđa te perilice i sušilice rublja unaprijedili smo uvjete smještaja i skrbi za naše korisnike te od srca hvala na podršci“, istaknula je Elizabeta Batinić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju „Fortica“.  

Centar za rehabilitaciju „Fortica“, Kraljevica je javna ustanova – dom socijalne skrbi koji skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Osnivač Centra je Primorsko-goranska županija. Trenutno je u Centru „Fortica“ smješteno 46 korisnika s višestrukim oštećenjima.

Ove godine PBZ grupa obilježava petnaest godina svoga projekt „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem, putem kojih je do sada donirala više od 4,3 milijuna eura i realizirala 72 donacije bolnicama i domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske. Ovim projektom Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te projekte „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti" Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po deset centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja