• Nema rezultata za traženu pretragu

Podrška OIE projektima u Hrvatskoj

Professio Energia preuzela dvije vjetroelektrane u Hrvatskoj (VE Danilo i VE Rudine) uz financijsku podršku PBZ-a

U skladu s našom strategijom kako bismo pridonijeli zelenoj tranziciji u Hrvatskoj, Privredna banka Zagreb d.d., članica Intesa Sanpaolo Grupe je kao Vodeći mandatirani aranžer pružila značajnu podršku akviziciji vjetroelektrana #Danilo (instalirane snage 44MW) i #Rudine  (instalirane snage 34MW), lociranim u Hrvatskoj, od strane hrvatskog investitora Professio Energia d.d., refinancirajući postojeće kredite, omogućivši time stabilnu platformu za dugoročno poslovanje i daljnji razvoj obnovljivih izvora energije (#OIE) u Hrvatskoj.  
 
Financiranje je prethodilo akviziciji navedenih vjetroelektrana koje je od postojećih vlasnika MIROVA EUROFIDEME 3 u vlasništvu francuskog Professional Venture Capital Fund i međunarodnog investitora u obnovljive izvore energije sa sjedištem u Beču i Madridu RP GLOBAL u cijelosti preuzeo hrvatski investitor Professio Energia d.d. koji je u vlasništvu hrvatskih mirovinskih fondova PBZ Croatia osiguranje d.d., Erste plavog obveznog mirovinskog fonda  i Croatia osiguranja d.d., također uz dugoročnu financijsku podršku Privredne banke Zagreb d.d.  
 
Financiranje ovog projekta aranžirano je u skladu sa strateškim odrednicama Intesa Sanpaolo Grupe i posvećenosti okolišnim, društvenim i upravljačkim aspektima (#ESG) kao i Energetske strategije RH usmjerene ciljevima EU u pogledu smanjenja emisija stakleničkih plinova, vezano uz financiranje i razvoj projekata obnovljivih izvora energije. Predanost Privredne banke Zagreb d.d. tom važnom nacionalnom i globalnom cilju očituje se i u mnogobrojnim do sada financijski podržanim projektima ovog važnog  sektora.   
 
Ponosni smo što je Privredna banka Zagreb d.d. sudjelovala u realizaciji ove važne transakcije čime smo dodatno potvrdili našu poziciju na tržištu kao jedne od vodećih banaka u području #strukturiranog financiranja i financiranja #OIE projekata.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja