• No results for your search

PBZ: Smanjenje kamatnih stopa

Smanjenje kamatnih stopa i novine u kreditnom poslovanju građana

U Privrednoj banci Zagreb d.d. nastavlja se trend smanjenja promjenjivih kamatnih stopa povodom usklađenja s novim vrijednostima referentnih stopa. Tako će se po kreditima u otplati od 1. veljače 2022. godine primjenjivati niže kamatne stope za 0,02 p.p. s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za EUR, te za 0,03 p.p. s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za HRK. O navedenom smanjenju kao i novoj visini mjesečne obveze Banka klijente obavještava na ugovoreni način.
Također, od 1. siječnja 2022. godine Banka smanjuje fiksne i promjenjive  kamatne stope na nove stambene kredite i kamatne stope na nenamjenske kredite te je dodatno kod stambenih kredita klijentima omogućeno ugovaranje fiksnih kamatnih stopa na duži rok. U ponudi stambenih kredita klijentima je omogućen izbor ugovaranja fiksne kamatne stope za cijelo otplatno razdoblje na rok do 15 godina i kombinacije fiksne kamatne stope za određeno razdoblje te nakon toga promjenjive kamatne stope. Uz dosadašnju mogućnost ugovaranja kombinacije fiksne kamatne stope na 5 godina i nakon toga promjenjive ponuda je proširena i s mogućnošću ugovaranja kombinacije fiksne kamatne stope na 15 godina i nakon toga promjenjive kamatne stope.
Detaljnije informacije o kreditnoj ponudi Banke dostupne su na internetskim stranicama u odjeljku Građani.

Do you need help?

We will answer all your questions